Eu în sarcină: prânz romantic cu chiftele cu usturoi

Are omul pofte, are! Pot înțelege. Că-s la al doilea copil, am mai trecut o dată prin asta, știu despre ce e vorba!

Dar dă-le-ncolo de pofte că pică fix când ți-e lumea mai dragă, tu fiind setat pe cu totul altceva decât poftele ei.

Varianta ideală, cu dulcegării și scofeturi

Sună femeia însărcinată, soața ta, lumina ochilor tăi:

-Dragul meu iubit, ce mai faci? Știi mie mi-e poftă de… un somon fumee!

– Bine, draga mea, uite când ajung acasă, îl pregătim împreună. Scumpetea mea, mai am doar o oră și termin raportul ăsta. Mai poți aștepta?

-Cum să nu?! Normal, superbul meu, nu e mare lucru. Îl facem împreună. Știu că-ți place și ție!

– Atunci așa facem, draga mea. Iau și o sticlă de șampanie de pe drum, iar tu pune-ți lenjeria aia de-mi place mie. Știi tu care, pisi mic!

BĂĂĂĂĂĂĂI! Niciodată, dar absolut niciodată nu se va întâmpla așa ceva în viața reală! Fițele astea, dulcegăriile astea, armonia asta perfectă nu există.

În viața reală, se întâmplă cam așa:

Ea, gravidă, cu o mare burtă, cu niște pijamale moartea pasiunii, în care stă cam toată ziua, dacă nu trebuie să iasă din casă, și cu un libidou la minus infinit. I se pare că e mai urâtă ca oricând, că nu mai încape în nimic, nici măcar pe ușa din casă, că îi pică cerul în cap. Pe scurt, se simte oribil și e foarte nefericită.

El, cu o mie și una de întrebări și de temeri. Oare se va descurca precum tată? Oare va putea să-i ofere copilului tot ce e mai bun? Oare va avea bani suficienți? Oare va mai face sex vreodată?

Adică și chestia cu sexul… el ar vrea și acum… dar… gravida e setată pe orice altceva. Că… se simte urâtă. Degeaba el îi spune că e mai frumoasă ca oricând.  Ea nu-l crede sub nicio formă.

Așa că amândoi sunt… destul de nefericiți. Sper să mă înțelegeți: își doresc copilul, chiar foarte mult. Doar că situația asta nouă, cu hormonii ei, cu întrebările lui, le face viața destul de complicată. Nu iremediabil, nu e o nefericire dintr-aia permanentă și categorică. E așa… ceva nou care te-a făcut să pierzi liniștea și fericirea de dinainte.

Bun. Și apar poftele.

VIAȚA REALĂ. CU POFTE CIUDATE ȘI URGENTE

Ea, pe la 14.00, când el e mai prins în rapoarte ca niciodată. Nu îl sună, nu îl roagă, nu se pisicește. Îi dă doar un mesaj:

O PORȚIE DE CHIFTELE

O PORȚIE DE ICRE

O CIORBĂ DE PERIȘOARE

ACUM

El aude telefonul. De fapt acel sunet al mesajului. Îl citește. Pune telefonul la loc și continuă să lucreze. Nu reacționează. Speră ca ei să-i treacă. O iubește, dar are enorm de muncă. Speră deci… să-i treacă. Ei. Poftele.

După 5 minute, îi dă totuși un mesaj:

SIGUR VREI ACUM?

Speră ca ea să nu vadă mesajul imediat. Speră să-i treacă.

ACUUUUUM!

A venit mesajul pe care spera să nu-l primească. Mda, situația e nașpa. Nu te poți juca absolut deloc cu poftele de gravidă. Nu vrei să o enervezi și nici nu vrei ca bebelușului să-i apară nu știu ce semne pe corp. Că așa e vorba. Cum ar fi să aibă ăl mic o chiftea desenată pe braț?!!! Nu tu vreun tatuaj cu lei, pantere sau alte chestii masculine, ci o chiftea!!!

Deci, își oprește munca și începe să sune pe la restaurante. De fapt, la unul singur, că de acolo îi plac ei chiftelele. Problema e că ăia nu fac delivery. Nașpa.

Pleacă după chiftele. Și ciorbă de perișoare. Și icre. Le ia, plătește, se urcă în mașină să i le ducă acasă. Doar o iubește!

30 de minute până acasă. Chiftelele alea miros ca naiba. Doar a usturoi. Au împuțit mașina. Până acasă, însă, mirosul i se pare foarte apetisant. Chiar genial.

-Bună, iubita mea! Am fugit de la birou, deși aveam o grămadă de treabă. Mă întorc, dar ți-am adus chiftelele!

– Mulțumesc, îi răspunde ea cu un mic zâmbet în colțul gurii.

Nu îl pupă, ci sare direct pe chiftelele alea care nu mai miros ca naiba ci chiar delicios. Înfulecă una în mai puțin de o secundă. La a doua se oprește. I-a trecut pofta cea mare. Se uită la el cu drag și îi spune:

– Hai să împărțim. Mănâncă și tu cu mine, sunt sigură că, de atâta treabă n-ai mâncat nimic toată ziua!

Viața reală este așa: cu gravide care se cred urâte, cu bărbați plini de întrebări, dar cu doi oameni care, dacă se iubesc, vor lua cele mai romantice mese în mijlocul zilei. Chiftele cu usturoi, ciorbă de perișoare și icre!