Domnul Președinte, domnule Prim-Ministru, de ce ne lăsați copiii să moară?

sursa foto: http://rnews.ro/
sursa foto: http://rnews.ro/

 

Încerc să fiu calm, să păstrez un ton decent în cuvintele pe care le voi folosi în acest articol. Mi-e foarte greu să mă abțin. Sunt tată de fată și nu concep ca micuța mea să pățească vreodată ceva.

În urmă cu exact două luni, pe 4 februarie, o fetiță de doar 11 luni a murit la spitalul Marie Curie. Era primul caz, primul deces provocat de sindromul hemolitic-uremic. S-a născut în Topoloveni, Argeș, într-o familie normală, de oameni care și-au dorit un copil. A murit, însă, singură, în București, pe un pat rece de spital.

De atunci, au mai murit câțiva copii și, cu ei, au murit și părinții lor pe interior. În suflete. Părinții acestor copii au trăit cea mai mare dramă pe care o poate trăi un om în viața lui efemeră: și-au văzut copii murind.

Astăzi, la 60 de zile de la primul deces, lor nu li s-a făcut dreptate. O dreptate de care au nevoie pentru minima lor consolare și, mai ales, o justiție de care întreaga societate are nevoie pentru a-și simți copiii și viitorul, în siguranță.

Nu știm nimic nici măcar acum. Nu știm cine sau ce i-a omorât pe acei micuți sau i-a schilodit pe viață pe cei rămași cu sechele.

Supoziții au fost multe, de la un anumit tip de lapte praf, la un anumit vaccin și până la deja celebrele brânzeturi Brădet. Dar nimic concret, real, bazat pe analize și documente.

Am asistat la gafe pe toată linia din partea celor care ne conduc, de la șefii din Argeș, la miniștrii de resort și până la Președintele României, care încă “urmărește” situația.

Domnule Președinte, cât mai urmăriți situația? Când ajungeți la finalul filmului? Trageți vreo concluzie?  Ne spuneți cine sunt vinovații? Vă rog din suflet, domnule Președinte, nu ne spuneți că am avut ghinion și de această dată! Fiți bărbat și spuneți adevărul!

Domnule Prim-Ministru, ați finalizat anchetele? Ne arătați și nouă vinovații? Cereți niște demisii? Trimiteți niște vinovați în pușcărie?

Pe părinții copiilor morți nu-i va mai consola nimic. Dar nouă, celorlalți părinți, întregii societăți, trebuie să ne redați liniștea, siguranța, trebuie să ne spuneți adevărul!

Astăzi, vrem ADEVĂRUL! Vrem să știm ce i-a omorât pe acei micuți! 

NU LĂSAȚI SĂ MAI MOARĂ ȘI ALȚI COPII!