Doar o zi simplă de week-end. Simplă? Cu doi copii? Ha! (P)

Dar nu sunt eu plin de idei? Nu sunt eu Taticool și nu-mi distrez eu copiii? Ăl mic, de la 8.30, în fiecare zi, se cere afară. Mda, că-s eu bonă sau soața, la 8.30 punct, trebuie să-l scoatem la plimbare. Jur, am fugit toată viața de animalele de companie fix din motivul ăsta, iar acum… acum îmi scot cățelul la plimbare în fiecare dimineață. Așa l-am obișnuit și așa de ducem traiul. Am vrut să-l călesc, așa că l-am scos afară din primele zile de viață. Că a nins, că a plouat, că a fost frig, măcar jumătate de oră, ne plimbam.

Și funcționează. Bebelușul are deja un sistem imunitar beton. Doar că… nu mai poți să lenevești în pat nici măcar în zilele de week-end. Că se cere cățelul afară. Și pentru el nu contează că e duminică. El tot cu noaptea-n cap se trezește.

De cealaltă parte, Sophia ar sta cu nasul doar în ecrane. Ea petrece destul de mult timp afară, la școală și are și activități extra, așa că atunci când ajunge acasă… inevitabil își dorește altceva. Și îi permitem distracția asta, doar că are limite. Toate gadgeturile pe care le folosește au limită de timp de cel mult o oră. După ora asta, totul se închide.

Așa că… în week-end, trebuie să-i scoatem pe amândoi la distracție în aer liber. De fapt, știți bine, nu există trebuie, ci ne-am impus asta ca să ne ținem copiii cât mai mult în natură. Că, e foarte simplu să lenevești pe canapea, iar cel mic să stea cu nasul în tv.

În fine, și week-end-ul trecut ne-am dus la plimbare. Sophia și-a dorit să se dea cu rolele, așa că am căutat un parc cu multe alei, la îndemână ne-a fost parcul Operei.

Dar… n-ai cum să pleci așa în doar câteva secunde din casă, cu doi copii. N-ai cum!!!

Mâncare pentru bebe, lăptic pentru bebe, schimbat bebe, scutec nou, îmbrăcat bebe, urlat mult, pus bebe în scoică. Dacă e ceva la care sunt radical, e siguranța auto. Ambii mei copii stau în scaune auto speciale, perfecte pentru vârsta lor.

Apoi Sophia, haine de parc, ghiozdănel cu apă, șervețele, gustărici. By the way!

PAM! PAM! Foarte mișto mi se par noile iaurțele de la Danonino de 70 de gr. Acum sunt și în varianta BIO cu fructe apreciate de cei mici și ingrediente cu certificare organică. Dacă ar fi după Sophia, ar consuma un camion de iaurțele d-astea o dată. De altfel, m-a păcălit binișor cu ele la ieșirea asta. Vedeți toată tărășenia în clipul de mai jos. Una peste alta, cred că “pouch”-urile astea sunt o soluție potrivită ca gustări pentru ieșiri în natură sau chiar la școală. Rezistă până la 4 ore în afara frigiderului. Plus că sunt și “sigure”. Adică cel mic poate mânca fără să umple canapelele de firimituri sau de lichide. Știu eu un tătic cu o mașină nouă căruia nu i-ar plăcea să-i fie murdărite scaunele de piele. 🙂

Revin la pregătiri. Nu reușim să coborăm sub o oră termenul pregătirilor, chiar dacă mergem doar în parc. Haine mai groase, haine mai subțiri, scutece mai rezistente, scutece mai subțiri etc. Cărucior, scaune, role etc. Șepci, ochelari de soare etc. Și tot așa.

Iar asta doar ca să plecăm în parc. Să vezi cum e când plecăm în excursie!!!

Dar…. a fost fain. Am stat câteva ore bune în aer liber. Soph a făcut 399 de ture cu rolele. Deja se dă expertă și m-a provocat și pe mine la alergare. Ghici cine a câștigat?! Vedeți în clip.

Una peste alta, ne-am distrat și vă încurajez pe toți să profitați încă de vremea asta bună. O ultimă remarcă: mamă, ce foame aveam când am ajuns acasă!!! Nu de alta, dar gustăricile n-au fost suficiente pentru pofta Sophiei! 🙂