Disneyland: locul în care îți dai toți banii cu zâmbetul pe buze

Am vizitat minunatul parc în vară. A fost senzațional, îl consider un loc superb, în care orice copil ar trebui să ajungă măcar o dată în viață. Și, chiar dacă ai 40 de ani, tot nu ești prea bătrân pentru distracțiile de acolo. E genial.

În clipul de mai jos, vedeți câteva frânturi din distracția noastră. Sophia a fost emoționată până la lacrimi. Merită să vă uitați ca să știți ce vă așteaptă. Sunt, însă, doar câteva secvențe dintr-o vacanță de două zile extrem de plină.

Dincolo de distracție, însă, costurile sunt foarte importante. Nu poți ajunge la Disneyland dacă nu ești pregătit să cheltui câteva mii bune de euro. Sunt bani pe care n-ai cum să nu-i dai, dar pe care îi vei da cu zâmbetul pe buze pentru că nu e nimic mai frumos.

Vă povestesc mai jos cum am făcut noi și ce ponturi v-ar ajuta în privința bugetului și eliminării cozilor de la punctele de distracție.

BILETELE DE AVION

La acest capitol, noi am făcut o extravaganță. Asta ca să nu-i zic risipă. Ne-am hotărât într-o seară că vrem să mergem la Disneyland. Cele mai ieftine bilete, în luna respectivă, le-am găsit la șapte zile distanță față de seara în care ne-am hotărât.

Am zburat cu Air France, o companie care ne-a costat mai puțin decât orice altă companie, inclusiv cele low-cost. Dus-întors, patru persoane (Cristina, Sophia, eu și mama mea), ne-a costat 900 de euro. Nu a fost puțin, dar credeți-mă că toate celelalte companii aveau prețuri de peste 1000 de euro.

Sunt sigur, însă, că, dacă vă pregătiți din timp vacanța, veți găsi prețuri mult mai bune. Sau vedeți dacă merită să alegeți un pachet de vacanță, de pe la tot felul de agenții. Varianta asta nouă ni s-a părut prea scumpă.

Zborul cu Air France a fost superb, piloți experimentați și servicii de calitate chiar și la clasa economic. De ex, la întoarcere, Sophia a dormit și nu a apucat să-și mai primească cină. (By the way- Air France are meniuri special create pentru copii.) Când s-a trezit, deja ne pregăteam să aterizăm și stewardesa nu a mai putut-o servi. Dar i-a adus de la clasa I două ciocolățele și un pahar de fresh. Mi-a plăcut mult atenția asta, acordată fără niciun interes.

CAZARE

Aici găsiți o sumedenie de oferte, inclusiv în parc sau aproape lipite de parc. Disneyland are propriile oferte, vedeți prețurile în fotografiile de mai jos, dacă ați pleca zilele acestea, doi adulți și un copil.

Înțeleg că e foarte frumos în aceste hoteluri. Pentru noi, patru, ar fi fost, însă, prea mult.

Așa că am optat pentru o rezervare pe booking la 15 minute distanță, în Valle d’Europe. Am închiriat un apartament foarte cochet, fără servicii hoteliere. Ne-a costat 500 de euro toată cazarea, patru persoane, 3 nopți. Ni s-a părut foarte, foarte ok prețul.

În plus, aveam transport gratuit până la parcul de distracții cu un autobuz creat special de cei de la Disneyland pentru eventualii turiști cazați în zonă. A fost foarte bine.

ACCES PARC- ACHIZIȚIONAREA BILETELOR

ATENȚIE mare la acest capitol. Sunt mai multe categorii de bilete, în funcție de perioada în care mergeți și de numărul de zile pe care le petreceți în parc.

Un bilet pornește de la 42 de euro/ zi și poate ajunge până la 79 de euro/ zi. Ghici ce? Noi n-am nimerit chiar în perioada Super Magic Plus- cea mai căutată din an, dar un Super Magic tot am prins.

Evident, apar reduceri dacă stați un număr mai mare de zile sau este vorba de un grup organizat.

Biletele se pot achiziționa de la intrarea în parc sau, dacă vreți să scăpați de eventualele cozi, le cumpărați online și veniți cu ele tipărite. Sau Disneyland ți le poate trimite chiar acasă, în România, constra unei taxe de vreo 5 euro.

DISTRACȚII ÎN PARC

Încă de la intrare ești luat cu asalt de zeci de atracții, de la personaje, la tiribombe și magazine cu suveniruri.

Foarte important: e bine să îți descarci aplicația Disneyland Paris. O găsiți foarte ușor în App Store sau Google Play. Este foarte, foarte tare și îți răspunde la absolut toate întrebările: de la cazare, la transport, la prețurile biletelor și, mai ales, la timpul de așteptare la fiecare atracție în parte.

Da, îți spune în timp real cât ai de așteptat ca să intri la fiecare atracție în parte. Sunt foarte multe atracții, vedeți câteva dintre ele în clipul de mai sus sau în pozele de la final. Sunt foarte foarte faine. Toate, de la atracții pentru copii, precum Lumea lui Peter Pann sau Insula Piraților, până la caruseluri pentru oameni mari, care îți umplu corpul cu adrenalină.

Când e perioadă de vârf, însă, la cele mai vizitate, timpul de așteptare poate fi și de 60 de minute. În astfel de situații, dacă tot ați ajung la Disneyland, zic că merită să vă luați un acces vip sau skip the line. Da, mai dai niște euro din buzunar, dar ce mai contează?!RESTAURANTE

E plin de locuri unde poți mânca. E destul de american totul, dar găsești și chestii sănătoase pentru copii. Vă recomand niște coaste de la restaurantul western. Au fost poate cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată. Suprema porceală! Dar… o dată în viață… Aveți nevoie de aplicație și în acest caz. Disneyland-ul este o imensitate. E un oraș. Așa că ai nevoie să fii ghidat, iar aplicația asta, cum vă spuneam, chiar își face treaba.

MAGAZINE DE SUVENIRURI

Pe astea chiar nu ai cum să le ratezi. Sunt la fiecare ieșire de la o atracție, de la un punct vizitat. Și poți scăpa repede de câteva sute de euro, dacă te lași învins de rugămințile copilului. Am reușit să cumpărăm doar un costum de personaj- 50 de euro. Dar n-am putut rezista la o fotografie pe care doar cei de la Disneyland o puteau face, cu niște blitzuri speciale. Am dat 15 euro pe una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le voi avea vreodată.

Una peste alta, Disneyland-ul este un aspirator de bani. Poți cheltui mii de euro foarte ușor. Dar nu te obligă nimeni să faci asta. Dacă îți cumperi biletele de avion, cazarea și biletele de acces din timp, dacă îți iei câteva sticle cu apă de acasă și vreo două sandvișuri (nu îți zice nimeni nimic) și, mai ales, dacă reziști tentațiilor din magazine, o familie stă liniștită cu 1000 de euro acolo.

Dar nu reziști pentru că nu vrei. Pentru că pleci de acasă cu gândul că este o experiență o dată în viață și că va fi cea mai frumoasă aventură pe care i-o vei putea oferi vreodată copilului tău. Și sincer exact așa este. Disneyland-ul merită toți banii, oricâți ar fi aceștia!

Iar fotografiile de mai jos arată pe deplin asta! Și credeți-mă că sunt doar câteva din sutele pe care le-am făcut. Nu mai vorbesc de video-uri.

P.S. Trebuie să știi că, la nevoie, acolo poți închiria cărucior pentru copil. Poți ieși din parc, să-l duci să doarmă la pranz la hotel și apoi poți reveni, cu același bilet!