De Moș Nicolae: copil în extaz, nevastă în tensiune maximă

Text la cald 🙂
Azi- noapte, chiar dacă nu a nins ca-n poveşti, chiar dacă n-a fost gerul acela de să crape pietrele, a venit Moş Nicolae. Și cum a venit! Asta e important!
Ghetuţele au fost lustruite ieri toată ziua. Toate ghetuţele din casă au fost lustruite… N-au fost suficiente ale lui. Prinţul a lustruit toate ghetele care i-au căzut în cale, nu care cumva să îl supărăm pe bărbos.
Uitându-mă la el, mi-am dat seama că aşteptam momentul acesta încă de când am văzut cele două dungi roz pe băţul cumpărat din farmacie. De când am aflat că vom avea un copil mi-am imaginat momentul acesta: momentul în care el va conştientiza că magia sărbătorilor există, când va înţelege cât de cât cine e Moş Nicolae, cine e Moş Crăciun.
În primul an, i-am dat în mânuţe o ghetuţă şi o perie, doar, doar… să îl pot fotografia. Le-a băgat în gură… avea doar 4 luni… Necâștigător… Anul trecut a fost total neinteresat. Nici nu l-am putut fotografia… Necâștigător…
Anul acesta am schimbat placa şi m-am apucat de “sădit” magia sărbătorilor din timp. Chiar ţin la treaba asta pentru că, acum, când am 35 de ani, încă o simt, o trăiesc şi abia aştept această perioadă an de an. Vreau ca şi el să simtă la fel. Într-adevăr e magic!
Aşa se face că, de când am intrat în post, am început să îi pun colinde, în special “Moş Crăciun cu plete dalbe”. I-am explicat că bărbosul îmbrăcat în roşu e Moş Crăciun, că vine cu sania, că îi aduce cadouri, că i le pune sub brad. Şi bonus, mai e un Moş, pe numele lui Moş Nicolae, care vine mai devreme, dar… e mai sărac. Vine cu fructe, biscuiţi şi, dacă nu a fost cuminte, îi aduce şi o nuia.
Piciul, super încântat! Atât de încântat încât ştie refrenul colindului şi ni-l cântă toată ziua. Când se plictiseşte de vocea lui, ne pune şi pe noi să ne înscriem în cor. Mi s-a părut fantastic. “Gata, magia se lipeşte de el”, mi-am zis. În plus, ne spune obsesiv că moşul vine cu sania şi aduce cadou. Aaaa, era să uit: ne spune mereu că e cuminte…
Clar! Magia l-a cuprins! Și, cum eu, când fac o treabă, o fac ca să o țină minte toată viața și el și mama lui, nici de data asta nu m-am dezmințit!
Aseară, împreuna cu ei, am aliniat ghetuțele lângă geamul de la balcon. A urmat ritualul cu baie, lapte și povești despre Moș Nicolae, evident că am mai verificat o dată ghetele ca să ne asigurăm că sunt la locul lor, că sunt curate și primitoare pentru cadouri.
Cu greu, am reușit să îl adormim.
Să înceapă distracția!!! Imediat ce a pus geană pe geană zici că m-au apucat pandaliile. Hârtii de împachetat, sortat portocale, biscuiți, mere și nuiele. Ce mai? Balamuc am făcut în sufragerie. Le-am aranjat pe toate la locul lor, ba chiar am recurs la principiul egalității: la fel pentru fiecare. Bine… piciul a avut în plus și niște jucării că na… La portocale nu prea se bucură el.
Gata! Totul pregătit!
-George, nu dormim și noi?
-Da, gata, hai. Totul e pregătit.
Mi-am luat soața de braț și hai la somn că e târziu. Eh, dar ce să vezi că n-aveam liniște. “Copilul știe că Moșul vine cu sania, pe zăpadă. Dar ia zăpadă de unde nu e! Cu ce îi spun că a venit? Nu se poate așa”.
Mă tot foiam, mă tot gândeam, când la un moment dat, BANG! mi-a venit ideea! M-a luat cu tremurat și îmi venea să mă pup de deștept ce sunt. M-am uitat la soață să văd dacă doarme. Am zis că, dacă tot o fac, să o fac ca lumea, să fie surpriză și pentru ea.
Acum… ce să zic? Sunt persona  non grata în casă, dar copilul e în extaz. Soața mi-ar rupe capul, dar asta e.
Cum spuneam, m-am asigurat că soția doarme. Era tun. Puteai să tai lemne pe ea și alta nu. M-am ridicat din pat, m-am dus la dulapul din bucătărie unde ținem noi proviziile și am pus mâna pe făină.
Tiptil, m-am apropiat de ghete și dăi, George, presară făină de la ușa de la balcon până la cadouri. Am pus, nu am glumit! Zăpadă să fie măcar în casă dacă afară ioc!
“Dar Moșul ăsta intră și el pe ușă, nu? Păi să punem și pe clanță! Clar am văzut prea multe filme polițiste… “.
Entuziasmat am dat și pe clanță cu făină.
“Dar Moșul ăsta e bătrân, trebuie să se sprijine de geam, nu? Da, trebuie!”. Am pus și pe geam, dar ce să vezi că nu stătea nebuna asta de făină. Nicio problemă că George rezolvă  și asta. Am udat bine geamul cu apă și cu palmele pline de făină am lăsat urme peste tot. N-am palme urâte. Asta am constatat 😊.
Eh, după ce totul a fost gata, m-am culcat linșitit. Dimineață, primul care s-a trezit a fost prințul. La 7.00 a făcut ochi. El, care de regulă, se trezește după 9 ( nu mă înjurați prea tare)… Cu un ochi căzut l-am luat în brațe și fuga la ghetuțe să vedem dacă a venit Moș Nicolae.
Doamne ce era acolo… Zici că cineva a dus o luptă pe viață și pe moarte.  Dar când a văzut fii-miu a fost DELIR!!!!
-A venit Moșu, tata! Ute, ute! Apada!!! Cadoi!!! (A venit Moșu, tata! Uite, uite, zăpadă! Cadou!!!)
Soața stătea lângă noi și își ținea mâinile pe gură.  Nici nu îndrăzneam să mă uit la ea. N-aveai cum să te uiți și nu din cauză ca n-ar fi frumoasă dimineața, că e frumoasă și după 48 de ore de nesomn. Arunca niște săgeți de m-a făcut să mă gândesc dacă ideea cu făina a fost chiar bună.
-Mami, apada!!! (Mami, zăpada)
-Da, iubitule, o văd!!! Uite, Moșul ăsta ce bătrân e. A lăsat zăpadă și în cizmele lui mami…
Cumva simțeam cum i se zbate un ochi de nervi. Totul până la cizmele ei. (na… e fetiță și ea, iar pe mine m-a cam luat valul)
A trecut momentul cu bucuria, copilul se juca cu noile lui mașini și ronțăia un biscuite. O aud venind din bucătărie.
-Uite, mami, tati a mai primit un cadou de la Moș Nicolae!!!
Mă uitam la ea ca la felul 13.
-Ce am primit, iubito?
(“Zăpada” era încă la locul ei!)
-Iubitule, ai primit un mop și o găleată cu apă! Și ai primit și un bilet prin care Moșul îți transmite că, dacă în 5 minute nu e totul lună și bec, primești niște valize și un bilet de tren până la mama ta.
Era cam serioasă seniora, așa ca mi-am strâns repede butaforia. Am curățat și cizmele. Ce era să fac?
 
P.S: Nu vă imaginați că e rea de fel, că nu e. După ce a dispărut “zăpada” de lângă balcon și de pe geamuri, persoana aceea drăguță de care m-am îndrăgostit a revenit printre noi.
P.S 2: Eu sunt tare mândru de ce am făcut. Așa extaz pe copilul meu n-am mai văzut.
P.S 3: Să vedeți ce îi fac de Crăciun. Precedentul a fost creat! Hahahahaha  
La voi cum a fost de Moș Nicolae?