De la „hâța- hâța” la statutul de părinte implicat. O călătorie sublimă

părinte implicat

Taticool este un fel de premiu. Îl obții dacă ești un părinte implicat, dacă acorzi mai mult timp copilului tău decât unui meci de fotbal, de exemplu.  Eu de vreo câțiva ani încoace nu mai știu nici dacă Steaua mai e în liga I. Mă gândesc că nu mai e, dacă a luat bătaie de la Craiova de curând. Parcă așa citeam pe internet, că televizorul e blocat pe programul 510.

Adică pe unul dintre programele de desene animate. Pe vremuri, pe 510, are Playboy Channel. Am renunțat la abonamentul acela. Aveam nevoie de mai multe desene animate. Cine naiba o fi inventat atât de multe canale de desene animate?! Pe bune, noi am crescut cu Tanti Ludmila și cu cel mult 30 de minute pe zi de Tom și Jerry. Acum sunt zeci de canale.

În fine, vorbeam despre Playboy Channel. Nu? Nu despre asta vorbeam? Ba da!

De acolo ne-am inspirat când am făcut-o pe Sophia. A fost ușor. Și vouă nu? Pac, pac, de două ori în dreapta, o dată în stânga și gata. Hop, a rămas soața gravidă! Înțeleg că, la băieți, mișcările sunt două pe stânga și una pe dreapta. Eu nu știu cum e cu făcutul băieților, că de când a venit Sophia pe lume mă uit doar la desene animate.

Una peste alta, toată lumea este fericită, nu? Mămica a rămas gravidă, tatăl a albit instantaneu la aflarea veștii, e bine. Noi, bărbații ne-o și merităm. Asta e!

Hai că perioadele cu mulți hormoni sunt faine pentru amândoi. Fiți sinceri acum! La hormonii ăia pozitivi, mă refer, nu la ăia de nu știi unde să te ascunzi tu, ditamai masculul. Ați încercat vreodată să vă băgați într-o gaură de șoarece? Nu, n-ați încercat până acum? Stați liniștiți, veți afla un pic mai târziu, când face crizele post natale. Cum spuneam, noi, bărbații, ne-o și merităm.

În fine, toate bune și frumoase până apare MONSTRUL! Da, monstrul.

prima poza

Păi n-are cum să-ți placă o asemenea creatură. Serios, nu s-a născut copil frumos pe lumea asta încă. Te uiți la el și vrei să-l trimiți urgent de unde a ieșit. Are sute de cute, aproape că n-are ochi, are păr pe spate!!! Nici chiar tu n-ai atâta păr! E urât rău, dar rău! Și mai vine și soacra și învârte cuțitul în rană: „Mămică, dar ce bine seamănă cu tine!”. Eu v-am zis că noi, bărbații, ne-o merităm.

În fine, lași deoparte prima impresie și îi mai dai o șansă. Doar e sânge din sângele tău și, dacă ți-a plăcut Playboy Channel, acum nu mai poți da înapoi.

somn

Încet, încet, ajungeți să vă cunoașteți. Și, dacă vrei să fii Taticool, vei ajunge dependent de copilul tău.

in mintea copiilor

Vă veți cunoaște foarte bine.

Chiar prea bine.

12495175_1047059038679490_5710169569345529515_n

Veți face totul împreună.

10346047_937330092948143_3786608613585522088_n

Mai ales partea cu joaca va fi senzațională.

Te vei umfla în pene, îți vei îndrepta spatele și vei fi cel mai mândru om de pe pământ când îți vei învăța copilul să înoate, să patineze, să schieze și, în general, să facă ORICE.

Tu l-ai învățat, asta e ce contează!

16

În astfel de momente, vei uita că ai ținut în mână de vreo câteva sute de ori, cea mai oribilă chestie apărută vreodată pe planeta asta și anume: un scutec murdar. Pentru mine, chiar a fost cea mai mare caznă la care putea să mă supună cineva. Dar v-am zis că mi-o meritam!

21

Alături de copilul tău, vei trăi toate poveștile posibile! Vei fi REGE!

222

Cel mai adesea, însă, băiatul rău. Mai ales, dacă ești tată de fată. Fiică-mea, la 5 ani, are deja un iubit. Știți că m-am apucat de lecții de box, nu? Mă antrenez din timp.

Una peste alta, dacă ești un părinte dedicat, vei deveni cel mai bun prieten al copilului tău. Cel puțin cât e mic, că, după aia, înțeleg că vei deveni cel mai mare dușman când nu îl vei lăsa să fumeze sau să meargă în club. Dar asta e o altă poveste.

24

Tot timpul vei fi, însă, părintele lui, adultul protector care îi va dori doar ce e mai bun pe lume.
25

Eu zic că, pentru tot ce am făcut până acum, pentru copilul meu, merit un premiu.

Nu-l voi primi pentru că mulțumirile nu sunt trecute în fișa postului de părinte. Nu te aștepta ca cineva să-ți mulțumească pentru eforturile depuse. Cu atât mai puțin copilul tău. El primește și gata. Tot vei deveni dușmanul lui, până la urmă. Că doar nu-l lași în club, nu?

Orice ar fi, cu bune și cu rele, nu mai aveți cum să dați înapoi. Veți deveni părinți! O meritați, mă repet! V-ați dorit copilul, asta e! Vine, oameni buni!

26

Aaa, da, n-ai cum să devii Taticool fără Mamicool, fără să faci echipă cu soața, o echipă care să colaboreze perfect pe TERENUL ăsta, numit parenting.

Așa că baftă, dragi viitori tătici! Călătoria asta vă va schimba viața. Veți avea multe dealuri de urcat, uneori, chiar munți, dar ce de satisfacții vă vor ieși în cale! Credeți-mă pe cuvânt că e o călătorie sublimă!