De ce iubesc România? Da, încă o iubesc!

De ce iubesc România? Pentru fiecare dintre cele cinci motive afişate mai sus! Sunt cinci motive cu care ne putem mândri în toată lumea că suntem români! Că suntem cei mai tari!

Şi, totuşi, în vremurile actuale, mai poţi iubi România? Înconjuraţi de sărăcie, de nedreptăţi şi de răutate, primul gând care-ţi vine în minte despre România este că o urăşti, că vrei să o uiţi, că vrei să o laşi pentru o ţară occidentală, că ţi-e jenă că eşti român.

Şi, totuşi, dacă treci de secunda de furie, fără a-ţi exprima nemulţumirile şi dacă stai încă o secundă să te gândeşti, îţi dai seama, totuşi, că iubeşti România! Că e ţara ta şi că vrei să fii mândru că eşti român.

Iată de ce iubesc eu România:

– Pentru că, aici, am spus, pentru prima oară, „mamă”. Şi când am spus cuvântul ăsta, în jurul meu a fost doar fericire.

– Pentru că, aici, am spus, pentru prima oară, „te iubesc”. Şi când am rostit cuvintele astea, în jurul meu a fost doar fericire.

– Pentru că, aici, mi-am cunoscut iubirea vieţii. Şi, de atunci, în jurul meu este doar fericire.

– Pentru că, aici, s-a născut Sophia Maria. Şi, de atunci, mă simt cel mai fericit tătic din lume.

– Pentru că, aici, au fost oameni care mi-au spus: „Sunt mândru de tine!”. Şi, în acele momente, mi-am dat seama că nu voi putea avea o carieră mai fericită în altă parte.

– Pentru că aici au existat Eminescu, Blaga, Nichita, Enescu, Porumbescu, Brâncuşi, Grigorescu, Tonitza. Şi nu sunt opere în lume mai frumoase ca ale lor.

– Pentru că, aici, există micul şi berea şi lăutarii. Şi n-ar putea ieşi petrecere mai frumoasă în altă parte.

– Pentru că, aici, există patimă, lupte, pasiune, flăcări, gelozii, orgolii. Şi n-ar putea ieşi dispute mai adevărate.

Tu de ce iubeşti România?