De ce atâta nebunie? Crăciunul e surprinzător așa cum e!

În ultimele zile, aproape am luat-o razna. Sunt foarte agitat, am multe de făcut, o mie de lucruri de cumpărat, am intrat deja în febra sărbătorilor. Sunt enervant de agitat. I-am disperat pe toți cei din jurul meu.

Unde mergem de Crăciun (suntem 3-4 familii implicate), ce gătim, ce cadouri le luăm copiilor, cum împodobim bradul, ce delicii, ce surprize? Tot felul de întrebări. Multe și… agitatoare. Le avem cu toții în perioada asta.

După o discuție cu prietenii în care am pus toate aceste întrebări, mă trage soață-mea deoparte. “Dane, ce-ai? Calmează-te! Suntem sănătoși, suntem cu toții? Suntem fericiți! Deci Crăciunul e perfect! De restul ne ocupăm ușor, ușor! Respiră!

Am respirat. Și iar am respirat. Și i-am dat dreptate. Unde ne grăbim așa? Îi avem pe cei dragi alături? E cel mai important lucru de sărbători! Să-i avem aproape, să fim fericiți cu dragostea lor!

Pe restul le facem încet, încet. Ieri ne-am rezervat două ore de plimbat prin Lidl. Cu Soph după noi, cocoțată în cărucior. De obicei nu rezist atât la cumpărături. Dar, de data asta, am fost foarte relaxat. Aveam familia după mine, iar copila e tare dulce.

Testează ea toate produsele care îi ies în cale, se îndrăgostește de o grămadă de lucruri, face combinații în privința decorațiunilor de Crăciun, mă consultă în toate: Tati, tati, ce zici de asta? Eu zic că ar fi frumoasă sub brad.

Pe unele le-am cumpărat, de altele nu aveam nevoie. I-am explicat frumos Sophiei la fiecare produs în parte utilitatea lui în casa noastră. Am un copil minunat, ne înțelegem de minune. Ea nu face niciodată isterii în privința unui produs, iar eu nu sunt absurd și nici nu ridic tonul vreodată la ea.

E ceva la care nu rezistăm, însă: DULCIURILE! Mda, amândoi am mânca multe, multe. Iar colecția Deluxe de la Lidl nu ne încurajează deloc să ne abținem.

Cu greu, dar greu de tot, am reușit să ne hotărâm la un singur dulce. Ne-am promis, însă, unul altuia ca, de Crăciun, să le testăm și pe celelalte.

Vă las mai jos un video cu degustarea de acasă: înghețată umplută cu sorbet de măr și scorțișoară. Cum sună? Genial!

Da, la noi în casă miroase deja a Crăciun! Și ne e tare bine așa: cu o înghețată în față, unul lângă altul. Cu îmbrățișări la final de desert și cu pupici ce te murdăresc de scorțișoară.

Pentru că așa ar trebui să arate Crăciunul în toate casele. Cu râsete și multă, multă dragoste!