De 1 Martie… pentru că te iubesc

Fiică-mea a făcut felicitarea asta. Cu mâinile alea micuțe, chinuindu-se vreo 30 de minute. Cu inimioara s-a descurcat repede, dar cu literele încă învață. Ne întreba dacă să lase spațiu, dacă e un alt cuvânt, dacă sunt toate literele. Dar ușor, ușor, i-a ieșit. Da, bine, nu e cel mai frumos scris din lume, nu sunt cele mai făloase litere, dar….

Dar e din dragoste. Dintr-o iubire pură, de care e în stare, poate, doar un copil.

Îi citeam felicitarea făcută pentru bunicile aflate departe. Și sincer… m-a lovit așa… un mare adevăr de care uităm adesea.

PENTRU CĂ TE IUBESC

Cred că asta este tot ce contează, este ACEL ceva, chestia aia cea mai importantă. Pentru că te iubesc, îți fac felicitarea asta. Pentru că te iubesc, azi, îți ofer un mărțișor.

E un mărțișor făcut de mine, pe o coală de hârtie. La piață, poate ar costa cel mult 5 lei. Dar e făcut de mine! Și zău că astfel are o valoare inestimabilă.

Uităm atât de des noi, adulții, de acest „Pentru că te iubesc!” și ne conformăm în stereotipuri, în clișee legate de preț, de valoare. Să cumpăr un mărțișor scump, să vadă că am dat mulți bani pe el! Să fie așa… mare… și de aur sau… măcar de argint.

Dragi doamne, habar n-am dacă azi veți primi mărțișoare scumpe. Poate că da.

Eu vă doresc să primiți măcar un mărțișor creat dintr-o coală de hârtie pe care să scrie simplu:

PENTRU CĂ TE IUBESC.