Dacă mergi la Therme, uite regulile de siguranță pentru cel mic! (P)

Ai fost vreodată la Therme? Sunt sigur că mulți dintre voi ați trecut măcar o dată pe acolo. Am fost și eu. Și mi-a plăcut mult. Zeci de tobogane, piscine imense exterioare, plajă urbană, vestiare curate, copil mega distrat, personal implicat, curățenie! Da, toate astea m-au dat pe spate și sunt sigur că și ție ți-au făcut o impresie bună.

Poți fi cârcotaș și găsi lucruri care nu ți-au plăcut. Poate aglomerația din unele week-end-uri. Dar ați văzut vreodată cozile de la Disneyland? Acolo să vezi zeci de minute de așteptare ca să ai acces la o distracție.

Eu am petrecut, de fiecare dată la Therme, ore foarte mișto. Fiică-mea s-a distrat mult de tot și, de fiecare dată, s-a lăsat cu greu dusă acasă. “Stai să mai fac o baie, stai să mă mai dau pe toboganul ăla puțin, dar stai că mai am de povestit cu salvamarul despre prințese.”

Ca să avem, însă, o zi superbă, dincolo de condițiile oferite, am făcut ceva ce ținea doar de noi. Da, sunt lucruri care țin doar de noi ca să fim bine. Într-un loc dintr-ăsta, SIGURANȚA este unul din acele lucruri. Iar, dacă respecți regulile, nu ai cum să nu fii în siguranță.

Am văzut mulți copii nesupravegheați de părinți. Copii care se dădeau pe burtă pe tobogane sau care săreau în cap în piscine. Nu i-am văzut pe părinții acestor copii să le atragă atenția. Din contră: savurau liniștiți un cocktail pe șezlong și se bucurau de timp fără copii. Salvamarii de la Therme nu pot fi bonele copiilor noștri. Hai să fim serioși! Apare copilul pe marginea piscinei, în secunda doi sare în cap, tu nu ai cum să acționezi înaintea lui.

Așa că sincer cred că, în astfel de cazuri, părintele este primul responsabil. Pot înțelege că și adulții vor să se relaxeze, dar o pot face alături de cei mici.

M-am distrat și eu la Therme. Dar, m-am distrat cu copilul. Împreună. Fiind lângă ea tot timpul și respectând regulile. Mi-ar fi fost foarte ușor să-i zic: “Gata, tată, tai-o în apă, fă ce vrei!”. Poate nu ar fi pățit nimic. Dar și dacă s-ar fi întâmplat ceva? S-ar fi transformat ziua mea dintr-un frumoasă în una dintre cele mai nefericite din viața mea? Cu siguranță.

Așa că salut decizia celor de la Therme de a organiza cursuri de siguranță pentru prichindei. Pe primele le-au ținut la începutul lui aprilie și vor continua să le facă toată vara.

Mulți vom merge acolo încă din vacanța de 1 mai, mai ales că au anunțat că deschid terasele și plajele, așa că este nevoie de aceste cursuri.

Pentru că, dacă părinții nu-și învață copiii să respecte regulile de siguranță, cineva trebuie să o facă. Salvamarii de la Therme și chiar și bloggerii de parenting pe care îi citiți.

Da, eu sunt unul dintre ei și vă relatez, mai jos, despre regulile de siguranță atunci când mergeți cu copiii la Therme. Vă rog citiți-le! Vă ia cel mult 5 minute. Poate le știți deja, poate nu! Dar transmiteți-le și copiilor voștri. Sigur vă vor ajuta pe toți ca ziua petrecută la Therme să rămână una frumoasă!

REGULI DE SIGURANȚĂ LA THERME

REGULI PENTRU ADULȚI

RESPECTĂ SEMNELE INDICATOARE

Nu e evident de ce trebuie copilul tău să respecte acest indicator?

Nu-ți lăsa copilul să se dea pe tobogane nepotrivite vârstei lui. Poate e campion la înot, dar dacă îl lovește unul cu 20 de kg mai mare, îi va face foarte rău.

În această situație, contactul cu solul va fi foarte dureros. Dacă, în cădere, dă și cu capul de tobogan? Doamne, ferește!

Sunt sigur că mulți bărbați au simțit pe pielea lor cum e să te dai pe un tobogan cu apă, fără să-ți ții picioarele încrucișate.

Cum spuneam, când în spatele tău vine unul mai plinuț ca tine cu vreo 20 de kg, e bine să fugi repede!

Acest indicator este pentru plinuțul care vine după slăbuțul din față. Atenție!

Acest indicator este foarte important. Dacă cel mic nu știe să înoate sau e sperios, te rog mult nu-l lăsa pe toboganele dificile. Serios! Demonstrează-mi că nu ești inconștient!

 

Una peste alta, principalul sfat pe care pot să ți-l dau este la mintea cocoșului: CITEȘTE PANOURILE CU INSTRUCȚIUNI ȘI RESPECTĂ-LE! E simplu, chiar foarte simplu! Și dacă situații în care nu te descurci sau ai nevoie de ajutor, cere urgent sprijinul salvamarilor. Sunt destul de mulți în preajmă și meseria lor este să te țină pe tine și copiii tăi în siguranță. Dar puteți face asta… doar dacă și tu ai bunăvoință!