Dacă e să fiu de râs, am ales să fiu de râs cu ei! Și cu voi, sper eu!

În urmă cu câțiva ani, nu se vorbea aproape deloc despre parenting, despre cum să fii un părinte mai bun. Era un dat, erai părinte pentru că pur și simplu îți apărea un bebeluș în casă. Apoi, ușor, ușor, au început mămicile să vorbească pe fb. Și tot așa. Grupuri, seminarii, specialiști. Rolul mamei în creșterea copilului.

Dar despre tată nimic. Într-o zi, în urmă cu vreo patru ani, aproape simultan vreo trei- patru tătici au zis că vor să rupă matriarhatul ăsta. Și s-au apucat de scris despre relațiile lor cu copiii. Nu ca experți, ci ca oameni implicați în creșterea odoarelor. 

Azi, câțiva dintre ei sunt chiar lideri de opinie, influenceri, au fani și hateri. 

Mai mult au făcut și un fel de asociație- 4dads. Da, un fel de frăție a tăticilor, care nu se întâlnesc la bere și discută despre cuceriri, ci beau apă plată și vorbesc despre scutece. Mda, cam feminină treaba. 

Dar, chiar dacă mulți îi judecă, bărbații îi trimit la muncă, iar unele femei îi ocărăsc că au intrat pe domeniul lor, ăștia patru cică nu se lasă. Ba chiar sunt atât de nebuni încât s-au hotărât să facă și un eveniment cu public. Pe modelul dacă tot îți iei roșii virtuale în cap, hai să ne întâlnim și le primim direct în față.

Și au creat STAND-UP PARENTING. Cam ce e aia? Nici ei nu știu prea bine. Dar le-a plăcut cum sună. Adică o discuție despre parenting, dar foarte relaxată. Dacă se poate și cu mult râs. De ei evident. Păi n-ai cum să nu râzi atunci când un tată povestește cum a trebuit să fie bonă o zi întreagă și cum a umplut casa de numărul 2 al copilului. N-ai cum!

Dan- adică subsemnatul- Taticool- romanticul din gașcă. Dacă nu storc eu lacrimi, n-o mai face nimeni! Nu prea îmi iese cu glumele, dar de asta suntem patru.

Daniel– aranjatul, dichisitul, ordonatul. Ăsta nu reușește să emită o frază fără să nu pună o cifră înainte. Adică: Povestește despre tine…. și începe: 1. Sunt…. 2. Mai sunt…. 3. Și evident…. etc. Fiu de militar, n-avea cum să devină un altfel de adult. Te și enervează la un moment dat cu ordinea lui. Să nu-l inviți acasă că se ia de papucii aruncați aiurea la ușă.

Alex– mucalitul găștii. Esențe tari în sticluțe mici. Habar n-ai de unde poate scoate atât de multe poante, uitându-te la fața lui extrem de serioasă. Mda, nu știe să râdă cu toată gura, dar se pricepe teribil să-i facă pe cei din jur să râdă până le dau lacrimile.

Cezar– talibanul. Mda. Îi pui în mână o pușcă de jucărie de la fii-su și te poate convinge că va ataca o bancă. Mare rău! Imens. Suta de kile în viu. Dar un suflet pe măsură. Când se apucă de povestit, scrie romane. Ca Sadoveanu, sute și sute de pagini. De aceea, special pentru el, am inventat discuțiile contra- cronometru. Că n-aveai, frate, cum să-l oprești!

Toți ăștia patru, nebunii ăștia, clovnii ăștia, sau tații moderni ai lui 2019, toți ăștia venim sâmbătă în fața voastră, în primul nostru eveniment cu public. Găsiți detalii în link și în poza de dedesubt.

Vom fi dezbrăcați! Goi pușcă! Dezbrăcați de măști! Nu de haine, perverșilor! Vă spunem totul. Momentele noastre de entuziasm, poantele cu și despre copiii noștri, dar și greutățile și fricile noastre în calitate de părinți. Vrem să vă facem să râdeți, dar și să vă emoționăm. Vrem să vă arătăm că există viață după ce devii părinte! Și e chiar mișto viața asta!

Pentru că ne dorim să plecați de la eveniment și cu informații de la specialiști, vom avea și trei invitați. Invitate. Femei celebre în domeniu, femei care știu ce spun. Nu că am îndrăzni să ne gândim că există femei care nu știu ce spun. Doamne ferește, departe de noi gândul ăsta! 

Dar le vrem alături de noi pe scenă, să ne încurajeze. Să ne spună cu dovezi că nu suntem chiar atât de… trăzniți. Că e bine ce facem și că e bine să faceți ca noi. S-o spună ele, doamnele, nu noi! 

Așadar, sâmbătă, la 9.30, la Movieplex Cinema- Plaza România, cei care au acceptat să ne dea sala gratuit și au înțeles că, la început de drum, buzunarele ți-s goale, vă așteptăm alături de noi. Să râdeți de noi, dar mai ales cu noi. Și să plecați cu informații faine care să vă dea o gură de optimism în viața asta grea de părinte implicat.

Cu 11 săli și peste 2500 de locuri, Cinema Movieplex oferă clienților săi un confort sporit prin echiparea cu fotolii Figueras de 57 de cm lățime și 1,2 metri spațiu între rânduri, important pentru confortul dumneavoastră, și o experiență audio/video excelentă dată de ultima generație de acustică Dolby Digital Surround și echipamente de proiecție Cinemeccanica și Barco.