Dacă ai putea face bine fără să te coste nimic, ai ajuta?

Mănâncă hulpav din supa pusă în castronelele colorate din fața lor. Pâinea înghițită cu guri mari e delicioasă și ea. Pentru cei vreo 30 de copii din fotografie este, poate, singura masă din zi. Așa că savurează fiecare picătură de supă.

Se întâmpla în urmă cu vreo doi ani. Era o zi de vară și toți copiii mâncau afară, în curtea centrului de zi al asociației. Sunt copii care provin din familii sărace, n-au posibilități și pot deveni oricând victimele abandonului școlar.

Câțiva adulți cu suflet mare au decis să-i ajute. “Ana și copiii” a apărut prin 2007 și, de atunci, din donații și cu voluntari, tot încearcă să facă bine. În prezent, oferă astfel de servicii pentru 200 de copii și 100 de familii din București, Călărași, Giurgiu și Buzău. Mese calde, programe cu copiii, evenimente.

Peste ei și peste noi toți a venit pandemia. Așa că totul se desfășoară cu multă greutate. Donațiile au scăzut. Nu și foamea copiilor și nevoia lor de sprijin.

Poate de aceea au și devenit partenerii Carrefour în programul “Act For Good”. De la lansare au mai intrat în platformă și Crucea Roșie Română, Hospice Casa Speranței, Salvați Copiii România și alte 10 ONG-uri. Toate încearcă să ajute.

Iar tu le poți susține real, pe toate sau pe fiecare în parte, fără să dai un singur leu în plus din buzunar. Printr-un singur click, printr-o simplă apăsare a unui buton, poți trimite cutii cu bucurie- cutii cu alimente și alte produse de necesitate.

Dacă ai rămas cu mine, până acum, mai acordă-mi, te rog, câteva minute, ca să-ți explic pe îndelete cum poți ajuta. E atât de simplu și, repet, nu te costă absolut nimic în plus, ba chiar vei economisi bani.

Act For Good

Așa se numește popularul program al celor de la Carrefour și cu ajutorul lui se dorește o nouă experiență la cumpărături. Mai simplu, mai independent, cu reduceri exclusive, cu evenimente exclusive pentru clienți dar și cu gesturi de generozitate din partea celor din urmă fără a le scoate alți bani din buzunar. Scopul final: crearea unei mari comunități care să primească și să facă bine.

Programul este disponibil în cadrul aplicației Carrefour, ce se descarcă gratuit din Applestore sau Google Play. Îți faci cont și apoi vezi ce înseamnă cu adevărat Act For Good.

Self scan

Mi-a plăcut maxim opțiunea asta. Am fost cu fiică-mea la cumpărături, ea a scanat toate produsele pe care le-am pus în coș. S-a distrat foarte mult, dar a fost și responsabilă. Iar, la final, ne-am dus la o casă de marcat automată, am scanat codul generat de aplicație, am achitat cu cardul și asta a fost tot.

Nu am stat la nicio coadă, nu am mai pus produsele pe bandă, nu am intrat în contact cu nimeni. Din acest punct de vedere, a fost cea mai tare experiență la cumpărături într-un hipermarket de până acum. Văzusem o astfel de opțiune, de auto-gestionare, în urmă cu vreo zece ani prin Spania. Tot în Carrefour. Și nu am crezut că va ajunge vreodată și la noi, dar iat-o: scanezi, plătești, rapid, super- fain.

Reduceri exclusive

În fiecare zi, dacă folosești Act For Good, ai discounturi exclusive. De exemplu, am cumpărat kiwi cu 50% reducere pentru că foloseam această aplicație. Apoi paste, detergent, ciocolată și altele, tot cu reduceri consistente.

Experiențe exclusive

Și ideea asta mi s-a părut inedită. Carrefour creează evenimente exclusive pentru cei din program. De exemplu, degustare de vinuri românești sau relaxare la spa. Te înscrii în eveniment, participi și mai poți câștiga și baxuri de vin sau vouchere la saloane. Dar doar pentru cei cu aplicația.

Acumulezi puncte

La fiecare 20 de lei cheltuiți în supermarket prin aplicație, acumulezi 1 punct de fidelitate. Noi am strâns vreo câteva zeci, la o singură vizită.

Punctele astea le poți folosi ca vouchere de extra-reduceri, poți lua 100% gratuit anumite produse, te poți înscrie la evenimentele exclusive sau ….

Faci fapte bune

Sau da, le poți dona! Și am ținut neapărat să fac gestul acesta împreună cu fetița mea. Ca exemplu, ca o demonstrație de generozitate cât de mică.

Noi am donat către asociația Ana și copiii, dar vă spuneam că, în fiecare lună, se înscriu noi ONG-uri.

Concret, toți utilizatorii aplicației pot dona câte puncte vor, din ce au acumulat. Unul, mai multe sau pe toate. Ele se strâng în conturile virtuale ale ONG-urilor de mai sus și, la fiecare 250 de puncte donate, Carrefour oferă câte o cutie cu bucurie pentru cei care sunt susținuți de aceste asociații, cutie ce conține alimente de bază.

Așadar, iată cum poți face bine fără să te coste nimic în plus. Și cum poți cumpăra cu reduceri. Și cum poți face shopping la cel mai înalt nivel ca experiență.

Îmi place Act For Good. Chiar îmi place mult!