Cum? Yoga nu este despre ritualuri satanice?

Sunt preocupat de tot ce înseamnă o relație mai bună cu soția, cu copiii, sunt preocupat de a mă înțelege mai bine cu cei din jurul meu, de a avea pentru mine însumi o stare de bine, sunt preocupat de a mă enerva mai puțin.

De trei luni, de când a apărut al doilea copil, mi-am schimbat radical prioritățile. Încerc să pun mereu familia pe primul loc, încerc să nu pierd nimic din momentele importante cu copiii, încerc să fiu calm la fiecare provocare.

Și caut metode prin care să-mi împlinesc noile crezuri.

Iar yoga cred că este una dintre soluții.

Am stat de vorbă cu Valentin Nicolae, practicant și voluntar yoga, om care contribuie la organizarea de astfel de evenimente. Iar miercuri va fi un astfel de eveniment, pentru toți cei care doresc să se inițieze în cunoștințele despre yoga. E un curs în două sesiuni, unul dimineața, unul după-amiaza, sunt cursuri gratuite, la care puteți merge chiar și cu copiii de peste 7 ani.

Detalii despre eveniment găsiți în link și în fotografie.

Românii cred despre yoga că e ceva mistic, cu diavoli și masoni.

Nici vorbă despre așa ceva, spune Valentin. Yoga este despre tine, despre meditații, despre a descoperi în interiorul tău starea de bine, despre a găsi ceea ce contează cu adevărat pentru tine.

Valentin practică yoga de mai bine de patru ani. Poziții simple, pe care le poți încerca și tu acasă și chiar la birou. Nu e nimic complicat, nu ai nevoie de o saltea specială, nu ai nevoie de o condiție fizică deosebită.

O sesiune de yoga ține 20 de minute. O dată pe săptămână sau, în fiecare zi, dacă ajungi să-ți placă meditația. 

Yoga face bine la cap!!!

Da, da și iar da! Yoga te ajută pe tine să-ți găsești liniștea interioară și starea de bine. Nu se aplică celor din jurul tău, nu-i face pe ei mai buni, ci pe tine. Pur și simplu, odată ce interiorizezi meditația, vezi lumea altfel, cu mult mai mult calm.

Valentin are câteva povești în care yoga l-a ajutat. Relația cu fosta soție, relația cu copiii și cu noua iubită, chiar și situația din trafic. Ascultați-l în clip. Omul e foarte fericit.

Sunt multe de spus despre yoga și despre beneficiile ei. Nu sunt vreun inițiat, nu mă pricep să vă dau multe detalii. Dar mă gândesc că e practicată de mii de ani în Asia și că oamenii ăia știu ce vorbesc. Eu i-aș da o șansă. Nu de alta, dar neuronii noștri sunt limitați și mor în fiecare zi în orele petrecute în traficul bucureștean. Nu mai vorbesc despre conflictele pe care, inerent, le avem tot mai des cu cei din jurul nostru, apropiați sau cunoștințe.

Și copiii pot practica yoga.

Nu la nivel profesionist, dar ca o minimă inițiere. La copii, yoga poate avea efecte în creșterea încrederii în sine, în acumularea de mai multă energie pentru proiecte grele. De la 7 ani încolo, de când copilul a învățat să se concentreze 20 de minute măcar, poate practica yoga.

Iar la cursurile de miercuri, puteți veni și cu copiii. Cred eu, ar putea fi un moment fain de conectare și de a experimenta lucruri noi. 

Eu am încercat câteva cursuri, vă las clipul mai jos. M-am jucat cu Sophia, nu a fost nimic serios, dar a fost un început. Un moment fain zic eu.