Cum se face grădiniță la alții. Mi-e teamă că te vei îngrozi!

grădiniță

Ți-e groază când scoți copilul afară. Se va murdări, se va lovi. De a-l lăsa să urce într-un copac nici nu poate fi vorba. Sau să taie el ceva? Niciodată!

Îi cocoloșim într-un mare fel. Iar, la grădiniță, când îi trimitem, ne așteptăm să primească același tratament.

Că nu se întâmplă asta din mii de motive, mai ales cele legate de dezinteresul cadrelor didactice și de subfinanțarea sistemului, știm deja. V-am povestit și eu în multe articole.

Dar alții fac școală într-un mod cu totul diferit de ce știm noi. Într-un mod care pe noi ne-ar șoca, dacă ne-am ști copiii la o astfel de școală/ grădiniță.

Sunt peste 1000 de grădinițe în Germania și Elveția, la care studiile se fac exclusiv AFARĂ!!! În mijlocul pădurii, inclusiv somnul!!! Că e vară sau iarnă, stau în natură.

Se cațără în copaci, pe stânci, se murdăresc teribil.

Și își fac singuri țepuse, sculptând lemnul cu propriile bricege!!! Fac focul singuri!

Cei mici, însoțiți de părinți, merg dimineața 1 km pe jos ca să ajungă la grădinița din mijlocul pădurii. Părinții îi lasă apoi acolo și pleacă fericiți la serviciu. Fac pariu că tu nu ai fi la fel de fericită/ fericit.

Dar, totuși, la ei se poate. Și cică le face foarte bine copiilor un astfel de tratament. Avantajele, pe larg, le descoperiți în clip.

Ce ziceți? Facem și noi o astfel de grădiniță în România? V-ați da copiii într-un astfel de sistem?