Cum să te distrezi gratis cu copilul afară din casă

sursa foto: 1.bp.blogspot.com
sursa foto: 1.bp.blogspot.com

Evident că vacanţa de vară nu înseamnă numai sejururi şi excursii la mare şi la munte, ci şi destul de multe zile în care stai pe lângă casă şi încerci să găseşti ceva de făcut pentru cei mici. Iar atunci când bugetul este… să recunoaştem, zero, ai o problemă. În zilele ploioase (pentru că vor fi destule şi vara aceasta, se pare), lucrurile sunt simple: staţi în casă şi vă uitaţi la televizor, jucaţi diverse joculeţe, pictaţi, cântaţi sau dansaţi. Însă, ce faci când vremea este minunată, iar cel mic trage de tine să ieşiţi afară? Ce poţi face cu cei mici fără să cheltuieşti niciun ban?

Plimbări prin parcuri

Cele mai la îndemână locuri unde poţi merge cu copilul sunt, desigur, parcurile. Iar în parc se poate pierde relativ de mult timp fără ca cei mici să se plictisească. Puteţi să vă plimbaţi şi să vorbiţi despre orice vă trece prin cap. Puteţi să vă aşezaţi pe o bancă ori pe iarbă şi să faceţi concursuri de glume, să jucaţi jocuri de cuvinte (îţi mai aminteşti de Fazan sau Ţomanap?) sau să citiţi poveşti. Astfel de plimbări pot fi şi prilejul perfect pentru a-l învăţa pe cel mic diverse lucruri: la cuvinte în limbi străine, ghicitori sau poezii.

Cu bicicleta prin oraş

În cazul în care copilul tău ştie să meargă bine pe bicicletă şi este suficient de mare încât să ştie regulile de circulaţie cu bicicleta pe trotuare şi străzi, puteţi explora împreună oraşul. Cu siguranţă sunt zone interesante pe care cel mic nu le-a străbătut, dar şi zone pe care chiar tu le vei descoperi cu plăcere.

Jocurile copilăriei

În zilele de vacanţă este destul de simplu să îţi iei copilul şi să îţi aduni prietenii care au copii de vârste apropiate şi să îi învăţaţi pe cei mici jocurile copilăriei voastre. Şotronul, raţele şi vânătorii, castelul, leapşa, de-a v-aţi ascunselea, 1-2-3-la perete stai, elasticul, ţară-ţară, vrem ostaşi… Nu-i aşa că erau amuzante şi că cei mici s-ar distra jucându-se şi ei?

Sporturi de exterior

În funcţie de ce aveţi deja prin casă, de prezenţa altor copilaşi sau de faptul că sunteţi doar voi doi, dragă tăticule, uneori este timpul să faci sport cu cel mic. Aveţi destule sporturi care pot fi practicate în parc sau în grădina casei/ blocului, cum ar fi: fotbal, volei, badminton, tenis, alergări, baschet, plimbări cu rolele.

Spectacole, concerte, workshop-uri

Cu puţină documentare online, vei găsi diverse evenimente organizate în aer liber unde intrarea este gratuită, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Cel mai uşor îţi va fi în zilele de sărbătoare sau de weekend, dar ai şanse mari să găseşti astfel de evenimente şi în zilele lucrătoare. Trebuie doar să cauţi cu atenţie. Reţelele de socializare (unde ar trebui să fii deja înscris în grupurile de părinţi) sunt adevărate enciclopedii la purtător pentru astfel de momente în care nu ştii ce să faci cu copilul afară.

Tati, tu ce faci cu copilul când vrea să petreceţi timpul în aer liber şi bugetul este redus? Dă-ne idei şi nouă!