Căsnicie de durată? Copii de crescut? Carieră? Toate la un loc? La toți ni-i greu! N-are cum să fie altfel! Pentru că, pur și simplu, poți avea momente când aduci tensiunea de la muncă acasă. Și te enervezi aiurea, urli la cei dragi, tuni, fulgeri. Sau ei îți tună ție.
Sincer, poți avea chiar momente în care nu-l suporți pe cel de lângă tine. Da, ăsta este adevărul gol- goluț. Îl iubești, știi asta conștient, măi, dar poate fi foarte foarte greu, uneori, să-l suporți. Că-și aruncă șosetele aiurea, că nu a gătit nimic, că alege un film prost, că multe și mărunte. Sau unele mai mari și mai grave: că a venit târziu acasă, după o ieșeală cu băieții, de ex.
Să vă mai zic de problemele cu copiii? Părințeala e grea al naibii. Și poate fi extrem de obositoare.
Dar cum trecem peste toate astea? Cum rămânem cu țiglele pe casă? Fuga este, poate, cea mai simplă variantă. Dar eu, dacă am pornit pe un drum, îmi place să duc cursa până la capăt.
Cum este luna iubirii, îmi permit să vă dau câteva sfaturi. De fapt, nu sunt sfaturi, ci lucruri concrete pe care noi le facem în casă și care pe noi ne țin împreună de atâta timp.
Cât exact? 15 ani de relație, 13 de căsnicie, ne apropiem de 14, părințeală de 11 ani, ultimii patru la dublu. Deci? Ce ziceți, am experiență, merită să cițiți mai departe. Eu zic că da. Fără să mă laud, ci doar pentru că am trecut prin foarte multe și am îndurat, apoi depășit cam totul. Rezultatul? Suntem fericiți. Da, chiar suntem. De atâția ani! Și nu vedem viața altfel. Ba chiar ne facem planuri de pensionare împreună.
5 sfaturi practice să rămâi cu țiglele pe casă
-
Fii cu adevărat ACASĂ!
Adică să te implici. Când îi este greu ei, să îi sari în ajutor. Căci și ea va face la fel când îți va fi ție greu. E nevoie de reciprocitate.
Când nu mai poți, îi spui! Sinceritatea e foarte importantă. Pentru că înseamnă, de fapt, că îți pasă și vrei să găsiți soluții ca să mergeți mai departe.
E nevoie de împărțirea atribuțiilor. E nevoie de colaborare, de prietenie sinceră. Poate mai mult decât de îndrăgosteala efemeră. Eu sunt responsabil de dus copiii la școală, să mă joc cu ei seara, să-i spăl. Mami face o grămadă de alte treburi. Și împreună mergem mai departe.
-
TREBUIE să vă faceți timp doar pentru voi doi!
Mami și tati au fost mai întâi doi îndrăgostiți, el și ea și doar ei. Și împreună au decis să dea viață.
Știu, este foarte dificil să îndeplinești sarcina asta, dar TREBUIE! Da, cei mici au nevoie de afecțiune, de dragoste, de atenție, dar o pauză programată din timp face foarte bine cuplului astfel încât să-și aducă aminte de cât de bine se simt împreună. Astfel vor continua pe același drum, astfel se vor înțelege din nou, astfel vor continua să tragă împreună la aceeași căruță.
Programați-vă escapade. Măcar week-end-uri din când în când. Puteți și doar să dormiți la un hotel într-o seară, foarte aproape de casă, dar să faceți ceva doar pentru voi doi.
-
Anumite războaie NU trebuie purtate!
Nici cu cei mici, nici cu soțul sau soția. Neuronii noștri sunt în cantitate limitată și e bine să alegi cum îi consumi.
La începutul părințelii, făceam totul ca la carte, după sfaturile experților. Între timp am învățat că anumite reguli pot fi încălcate, dacă cei mici rămân în siguranță.
Asta ca să mergi mai departe cu echilibru. Da, acesta este termenul magic de care ai nevoie, dar la care ajungi doar cu răbdare, tact și calm.
-
PUPICUL DE NOAPTE BUNĂ e obligatoriu!
Noi avem acest ritual seară de seară. Ne acordăm cinci minute de îmbrățișări și de pupăceli. Noi pe copii, copiii pe noi și noi între noi. Nu ne culcăm niciodată fără să împlinim acest ritual. Iar de multe ori se lasă și cu hârjoneală, cu trânte și cu râsete. Și e tare bine așa!
În plus, oricât de supărați am fi într-o seară unul pe celălalt, noi, părinții, niciodată nu dormim în paturi separate. Iar, odată băgați la somn, n-ai cum să nu te împaci.
-
Acceptă orice AJUTOR ți se oferă!
Poate că bunicii nu vor respecta toate regulile voastre, poate că prietenii n-au atâta experiență să facă lucrurile exact cum vreți voi. Dar!!!
Vrea soacra să vină în vizită să stea cu cei mici, spune DAAA! Vei delega din atribuții, vei fi mai ușurat, vei putea să respiri, te vei putea gândi la o ieșire la teatru sau măcar până la piață singur.
Aveți prieteni cu copii care vor să-i invite pe ai voștri să se joace împreună? Spuneți DAAA!
Acestea sunt sfaturile mele și la noi funcționează. Rămânem cu țiglele pe casă!
La voi ce funcționează? Completați lista ca să-i ajutăm și pe alții!