Cum protejezi copilul pe caniculă

sursa foto: http://www.riverbendsandler.com/
sursa foto: http://www.riverbendsandler.com/

Canicula impune o atenție sporită la hidratare, igienă alimentară (sunt condiții ideale pentru contractarea salmonelei) și expunerea la soare.

Iată câteva recomandări pentru zilele toride de vară:

Copilul și canicula

Lucrurile devin chiar serioase când ai un copil cu multă energie și chef de joacă. Cum procedezi cu el și când mergi cu el la locul de joacă, dacă este foarte cald cam toată ziua?

Cred că ai observat că la ora 11.00 soarele arde nemilos deja, de aceea, programul pentru plimbare sau joacă în aer liber al copilului trebuie să țină cont de intervalele orare în așa fel încât să se evite orele fierbinți ale amiezii și chiar ale după-amiezii.

În această perioadă, orele potrivite pentru joacă sunt de dimineață (8.30) până la 10.30, iar după-amiaza după ora 17.00, în unele zile chiar mai târziu deoarece este în continuare sufocant de cald și soarele foarte puternic. Răcoarea dimineții reprezintă cel mai plăcut moment al zilei – seara temperaturile sunt încă ridicate, asfaltul încins emană căldură, atmosfera este încă încinsă de temperaturile de peste zi – prin urmare, ar fi păcat să o ratați.

3 lucruri obligatorii:

  • crema pentru protecție solară (factor de protecție solară minim 25, ideal 50), care să acopere orice particică a corpului expusă la soare
  • apă pentru hidratare (nu sucuri sau alte băuturi carbogazoase)
  • pălarie de soare

Atenție!

Nu lăsa copilul nesupravegheat în mașină, chiar dacă este vorba doar de câteva minute. Chiar dacă tu estimezi că nu va dura mult să cumperi un set de șervețele din magazine, este posibil să fii prins la coadă. Nu, soția ta nu este paranoică atunci când îți atrage atenția să nu lași copilul în mașină chiar dacă ți-ar fi mai comod așa și crezi că ar fi pentru foarte puțin timp. Sunt atâtea cazuri tragice de copii care au murit lăsați de părinții lor în mașină! De vină este căldura sufocantă care se face în mașină și duce la deshidratare rapidă (gândește-te cât ai putea să stai și, mai ales, dacă ai putea să stai, pe căldurile sufocante din toiul verii, într-o mașină cu geamurile închise chiar pentru câteva minute)!