Cum ne-am distrat în Delta Dunării cu bani puțini

IMG_3338 (1)

Delta Dunării nu permite fițe. O spun încă de la început, ca să înțeleagă cei obișnuiți cu Loft-ul sau hoteluri de 7 stele de prin Dubai. Delta e aspră, cu țânțari, cu tăuni, cu multe vietăți care vin în vizită nepoftite.

Delta este scumpă. Un șurub poate costa și 200 de lei. Pentru că n-ai de unde să-l cumperi și trebuie să mergi până în Tulcea, la un magazin, ca să-l găsești. Asta înseamnă un drum de câteva ore, cu o barcă puternică. Rezultă multe costuri suplimentare. Implicit cazarea în Delta Dunării este foarte scumpă. Câteva mii bune de lei cheltuite de o familie pentru doar câteva zile de relaxare. Asta pentru că patronii de hoteluri și pensiuni nu pot da prețurile mai jos. Curentul, gazele, spălarea rufelor, mâncarea, totul este mult mai scump în acele zone decât în oricare alt colț al țării.

Dar Delta Dunării este deosebit de frumoasă. E acolo o liniște fantastică, o liniște care îți aduce creierul în parametrii normali, care îți încarcă bateriile ca să poți continua în haosul cotidian. Delta e sălbatică, e plină de animale și păsări libere pe care nu le întâlnești decât acolo. Și da! Delta Dunării face toți banii!

Week-end-ul acesta am fost în Deltă. Mai exact la Uzlina, dincolo de Murighiol. Am fost la Gulliver Delta Resort, un complex de trei stele, așezat pe o insuliță.

Acolo nu sunt fițe, e doar un hotel de 3 stele, până la urmă. Dar mi-a plăcut foarte mult povestea oamenilor care îl conduc. Carla și Ciprian și cei trei copii ai lor au preluat anul acesta complexul, care era în pragul falimentului. S-au băgat la o muncă teribilă și, de vreo lună, i-au redeschis porțile. Și l-au făcut să arate mai mult decât decent. În plus, cei cinci interacționează foarte mult cu clienții și totul se transformă într-un sejur de familie, cu prieteni noi și distracție garantată.

E un loc foarte fain pentru copii. Piscina foarte mare asigură distracția celor mici și e completată de o mulțime de spații de joacă, trambuline și leagăne. Iar copiii sunt în deplină siguranță. Pur și simplu au la dispoziție vreo 2000 de mp în care pot alerga în voie. Proprietatea e înconjurată de garduri și nu e niciun pericol ca cei mici să cadă în Dunăre.

Iar, pentru cei mari e ieftin. Da, tarifele practicate sunt mult sub prețul zonei. Complexul este în fața unui nou început, iar managerii încearcă să atragă cât mai mulți turiști. Iar prețul e foarte important pentru asta.

869 de lei plătește în această perioadă un adult pentru 5 zile (4 nopți) de cazare. În banii aceștia, primești o mulțime de lucruri:

  • AI TRANSPORT INCLUS DIN BUCUREȘTI ȘI RETUR. Da, ai citit bine. Te urci în autocarul/ microbuzul hotelului și n-ai nicio grijă.
  • AI ȘI TRANSFERUL CU BARCA INCLUS. În mod normal, transportul de la mal la insulă, costă peste 100 de lei/ persoană.
  • AI PENSIUNE COMPLETĂ, UN FEL DE ALL-INCLUSIVE. Trei mese pe zi și anumite băuturi pe durata întregii zile (apă, bere la draft, vinul și sucurile casei). Iar mâncarea, deși limitată în diversitate (2 tipuri la fiecare fel), e foarte bună și proaspătă.
  • ACCES GRATUIT LA PISCINĂ ȘI LA TOATE FACILITĂȚILE HOTELULUI pe toată durata sejurului.
  • EXISTĂ ANUMITE PERIOADE DE SUPER- OFERTĂ. LA PREȚUL PLĂTIT DE 1 PERSOANĂ, POT MERGE 2, ÎN ACELEAȘI CONDIȚII.

Camerele din hotel sunt basic, dar curate, cu prosoape și lenjerie albe, aer condiționat și phoen.

Nu există wi-fi și nici internetul de pe propriul telefon nu prea funcționează. M-am speriat în primele minute de la sosire, dar apoi chiar am savurat liniștea lipsei de notificări ale aplicațiilor. Există, totuși, semnal pentru apeluri, așa că nu vă speriați că nu puteți fi găsiți.

ATENȚIE!!!

Există posibilitatea să faci anumite excursii, dar ele sunt contra-cost. În funcție de durata călătoriei, poți plăti între 100 și 220 de lei de persoană. Cum, însă, nu ajungi prea des în zonă, iar bărcile sunt noi și foarte bune, merită să încerci și astfel de experiențe. Copiii vor fi foarte încântați.

Una peste alta, noi ne-am simțit foarte bine timp de trei zile în acest complex. Am renunțat la fițele clasice de bucureșteni și am căutat să ne bucurăm de frumusețea sălbatică a Deltei. Și ne-am odihnit. Iar Sophia a fost teribil de încântată. Îi vedeți și voi bucuria sinceră în clipul pe care l-am realizat.

Deci… vacanță plăcută!