Experiment: Cum ne-am creat propriul vulcan în casă! Și am scăpat teferi!

experiment

Noi experimentăm toate trăznăile. Serios. O dată, am adunat vreo câteva săptămâni tuburi de hârtie igienică. Ce să fac cu ele? Să le tai pe lung, să le lipesc pe perete și să creez un sistem gen labirint, pentru o bilă. Până la urmă n-a ieșit mare scofală, dar Sophi s-a distrat foarte tare și a învățat despre gravitație.

La fel facem și cu geografia. Avem un glob și ne declarăm dragostea. „Te iubesc din România până în SUA. Eu te iubesc din Rusia până în Argentina.” și tot așa. Ca să poți să-ți arăți mărimea dragostei, însă, trebuie să știi unde sunt țările astea pe glob. Și uite-așa Sophi învață despre geografie.

Și multe altele.

Ieri ne-am creat propriul vulcan. Da, în casă. Și, surprinzător, n-am distrus-o. Casa, evident. Dar ne-am distrat pe cinste. Chiar am râs în hohote. Iar Sophi a învățat puțină chimie. Ce-mi puteam dori mai mult?!

Vedeți întregul experiment în clipul de mai jos.

ELEMENTE NECESARE:

  • Bicarbonat
  • Oțet
  • Apă
  • Săpun
  • Colorant alimentar
  • Vase care să creeze impresia unui munte

MĂSURI DE PROTECȚIE

orange_voluntariat_carton-instructiuni

PROCEDURĂ

Turnați apa în sticlă, adăugați bicarbonatul, colorantul alimentar, oțetul și amestecați. Dar amestecați bine, bine, să nu pățiți ca noi. Că, la noi, tare greu a erupt vulcanul. Sau poate nu am pus suficiente “ingrediente”. Din încercări, însă, învățăm și data viitoare ne va ieși și mai bine.

Una peste alta, e fain să faci astfel de experimente împreună cu copilul tău. Vă distrați și copilul învață lucruri noi și inteligente. Săptămâna aceasta este Săptămâna Voluntariatului, iar Orange România are o super idee. Au găsit câțiva voluntari care fac experimente ca cel realizat de noi. Evident că ei se pricep mai bine și chiar ies chestii spectaculoase.

orange_voluntariat_scoli_a2_v2_08-11-2016-1

În plus, totul e transmis live pe site-ul Orange, în fiecare zi, în două serii, între orele 11.00 și 12.00.

Mie, unul, mi se pare chiar tare campania! Proiectul e o inițiativă socială ce își propune ca, prin tehnologie, să ofere copiilor acces la un conținut pe care altfel nu l-ar putea avea la îndemână. Fain! Așa că vă invit cu mare drag pe site-ul companiei ca să aflați câteva idei de experimente pe care să le realizați împreună cu micuții voștri. Spor la învățare prin distracție!