Cum m-a trimis fiică-mea la căutat pe net de la o simplă brânzică! (P)

Doamne, ce-mi iubesc copiii! Și cât de topit sunt după ei. Și cât de tari mi se par că reușesc ei să mă surprindă zi de zi! Știu, veți zice faza cu cioara și puii ei… Ce să fac?! Sunt ai mei și mă mândresc cu ei.

Bebelușul e o șmecherie de copil, care face tot felul de trăznăi, care iubește telecomenzile de orice fel și care se luptă fizic cu mine să le obțină, deși cheile de la mașină nu au ce căuta în altă parte decât în buzunarul meu, la fel cum telecomanda de la televizor nu are ce căuta în gura lui, ci pe masa din sufragerie. Și câte și mai câte.

De cealaltă parte, Sophia, la 8 ani, e pfff!!! Grele discuții avem, deja! De la cum să faci un vlog, la cum a creat Dumnezeu lumea vs teoria Evoluționismului sau cum să nu mai fie atât de timidă în relația cu băieții!!! Da, măi oameni buni, v-am zis că avem discuții grele! Și mă uimește teribil cu întrebările ei, dar și cu conexiunile logice pe care le face. De ex: “Dacă oamenii au apărut din maimuțe, de ce maimuțele nu mai evoluează și în zilele noastre?”. Luați-o pe asta!

În fine, până mă lămuresc eu ce-i răspund, hai să vă povestesc o fază haioasă.

Mânca a mea liniștită o brânzică. Din cele de la Danonino, cu gust de zmeură și banane- preferatul ei, când sare ca arsă:

-Ha, ha! Uite ce magnet fain am! E cu un lemur!

Eu, relaxat, n-am băgat-o în seamă. Eram cu ochii în laptop. Și vine tirul de întrebări peste mine.

-Dar ce înseamnă biodiversitate?

– Dar unde este Galapagos?

– Dar unde trăiesc lemurii?

– Dar cât cântărește un lemur?

– Dar știai că iguana marină e singura din lume care trăiește în apă sărată?

Mda, m-a trimis direct la Sfântul Google. Știu eu multe, dar nu pe toate. Auzi la ea, de lemuri aveam eu grijă acum! Și asta doar de la o brânzică!

Mda, noile ambalaje de la Danonino brânzică și Danonino cu biscuiți ascund și un magnet foarte mișto, cu informații despre Biodiversitate: Amazon, Galapagos și Madagascar și animalele care trăiesc acolo. Sunt, în total 15 magneței, care, împreună creează o hartă. Așa că cei mici sunt un fel de exploratori.

În fine, cum m-am văzut pus la zid, a trebuit să mă repliez repede și să găsesc o soluție faină pentru amândoi. Așa că am adoptat formula “Hai să aflăm împreună!”. Vi-o recomand cu drag, este de departe cea mai bună variantă. Nu te declari atotștiutor în fața copilului că sigur ți-o iei de la el. Așa, pe de o parte, veți căuta împreună, veți cerceta împreună, da, faza cu lucrurile făcute împreună cu copilul, iar, pe de altă parte, veți găsi răspunsul cert, nu aproximări și presupuneri.

Așa că ne-am pus pe descoperit Galapagosul, Amazonul și Madagascarul, pe internet și pe globul pământesc pe care îl are în camera ei.

Astfel, acum știu și eu că un lemur poate cântări între 30 de grame și 7 kilograme. Adică de la unul mic, mic, până la cei “gigant”. Am avut nevoie de 38 de ani ca să aflu informația asta!!! Noroc cu fiică-mea! 🙂 Ei i s-a părut, însă, foarte interesant și acum mă bate la cap să strângem întreaga colecție de magneței.

Una peste alta, noi am mai prins o tură de distracție constructivă, iar pe voi vă sfătuiesc să aveți grijă ce cumpărați. Eu zic să trageți cu ochiul prin ambalajele Danonino înainte, nu de alta dar poate vă pică netul fix când vine copilul cu întrebări dintr-astea grele! Și n-aș vrea să vă încurce fix un lemur! 🙂 🙂 🙂