Cum m-a salvat soața dintr-o situație tare… necolorată (P)

Mi-au propus cei de la BIC să ilustrez o poveste. Știți voi, oamenii aceia care fac tot felul de creioane de colorat de calitate. Suntem patru bloggeri în proiectul ăsta, trei au ilustrat și Andreea Iatagan a scris cele trei povești. Totul, pus cap la cap, sub numele Împreună desenăm viitorul copilului tău, formează un ebook superb pe care îl puteți descărca gratuit de AICI. Chiar e foarte foarte fain. Poveștile sunt superbe, iar ilustrația pe măsură.

Acum să vă povestesc trăirile mele, că, Doamne, tare multe au fost!

Inițial, am zis că e floare la ureche. Ce mare lucru să ilustrez o poveste…. așa am crezut.

Apoi am citit povestea- Fetița căreia nu-i plăceau culorile. Și m-a luat durerea de cap. Pentru că, sincer, dintr-o dată, am simțit că am o mare responsabilitate. Mii de copii urmează să citească aceste povești, iar ilustrațiile trebuie să-i ajute să le înțeleagă. Deci, mare, mare presiune pe mine, în condițiile în care nu am mai făcut așa ceva.

Totuși, trebuia să încep de undeva. Mai întâi trebuia să desenez fetița din poveste.  Ce mare scofală să desenezi o fetiță!!!

Ghiciți cumva care este fetița desenată de mine? Am uitat să vă spun că sunt complet netalentat la orice fel de desen. Praf, prăfulete, vai mama mea, vai de mine. Mda, ultima fetiță din poză e cea desenată de mine.

PFF! Situația părea imposibilă. Totuși, promisiunea e promisiune, așa că am pus întreaga familie la treabă. Sophia a venit cu ideile de culori, iar mami cu desenele.

Da, soață-mea, uimitor, are ceva talent la desen. Așa a început povestea ilustrării poveștii noastre.

Mami a făcut chiar trei variante de fetiță și a început să lucreze la fiecare în parte. Cum povestea avea un fir, a adăugat, pe rând, creioane (personaje în poveste), soare, mare, un cățel și un mare buchet de lavandă. În tot acest timp, eu pozam fiecare etapă, astfel încât să apară ilustrațiile ce urmau a fi editate și puse în ebook. Cum spuneam, le descoperiți pe toate în cartea virtuală.

Patru ore au muncit fetele mele la toate variantele de ilustrații. Mami a desenat fiecare element în parte, Soph l-a colorat, eu… în afară de poze, pe care le făceam din când în când, am gătit! Păi, na!!! Trebuia să am grijă de fetele mele, dacă ele mă scoteau din încurcătură. Ce nebunie de cartofi prăjiți am făcut! 🙂

PS: Nu puteam să nu apar și eu în poză! Măcar atât! Mai ales că talentata familiei a zis că rămâne anonimă. Trebuie să-i mulțumesc, însă, prin acest text. M-a scos dintr-o situație tare… necolorată! 🙂

Repet: Dincolo de trăirile mele și nepricepere, a ieșit un lucru minunat și vă invit pe toți să descărcați ebook-ul și să le citiți celor mici cele trei povești. Asta dacă nu vreți să vă pun pe voi să colorați!!! Să vă văd și pe voi cum desenați o fetiță, un cățel sau un buchet de lavandă.

De fapt, dacă mă gândesc mai bine, chiar aș vrea să văd niște desene făcute de voi. Puteți să mi le arătați pe fb, la această postare. Să am și eu un termen de comparație cu alți părinți. 🙂

CONCURS

Și pentru că militez intens pentru timp petrecut împreună cu copilul, vreau să vă ofer și un concurs, zic eu, fain. Vreau să-mi răspundeți la întrebarea:

„Care este povestea preferată a copilului tău?”

Te rog să-mi răspunzi la întrebare, ca să te înscrii în concurs. RĂSPUNSUL TE ROG SĂ-L PUI, ÎNSĂ, PE PAGINA DE FB TATICOOL, LA ACEASTĂ POSTARE. 

Concursul va dura 5 zile, până marți dimineața.

Fiecare participant va fi luat în calcul cu un singur răspuns, iar câștigătorii, 3 la număr, vor fi desemnați prin tragere la sorți, prin softul woobox. Nu voi folosi datele personale colectate în alt scop decât desemnarea celor trei câștigători.

PREMII

Ofer 3 seturi cu multe, multe creioane colorate, acuarele și accesorii pentru desenat, foarte utile pentru copiii voștri. Seturile sunt oferite de cei de la BIC și vor conține exact produsele din imaginile de mai jos.

Așadar, spor la colorat, la citit și baftă la concurs!