Cum, din cauza nevestei, am ajuns într-o mare de femei

Trăiesc paradoxul bărbatului însurat de mulți ani: îmi doresc ca soața să fie aranjată și frumoasă, dar mă disperă zecile de minute petrecute în fața oglinzii.

Măi băiatule, ce poate face peste o oră în fața oglinzii? Serios, ce poate dura atât de mult?

Ia ziceți, frații mei de suferință, când ați ajuns ultima oară la timp la o nuntă, de exemplu? Pe bune, trebuie să fii acolo la 7, dar ajungi pe la 9 seara. Nu? Ați pățit-o, sunt sigur! Și care ar fi cauzele? Că noi aruncăm un costum pe noi și gata! Nu, la ele, e cu dichis, cu aranjare, cu machiaj, cu bigudiuri, cu multe bigudiuri, cu droturi, cu phoenuri, cu plăci, cu perii, cu rochii, cu sandale, cu mărgele! Off!

Bun, și noi, bărbații, suntem cârcotași. O recunosc. Că acum ne deranjează să stăm cu orele după ele, dar, în urmă cu 10 ani, o așteptam și-n ploaie fără să comentez. Că… deh… era la începuturi. Și ce apariție mai era! Că de aia m-am îndrăgostit și măritat cu ea după. Măritat! Am zis bine, că nu cred că sunt mulți bărbați care comandă la ei în casă. Și e mai bine, părerea mea, așa. Ea să conducă. În fine, asta e o altă discuție, poate detaliem altă dată.

A mea e o apariție și acum, nu mă plâng. Dar, Doamne, mult mai stă în fața oglinzii. Mă mulțumesc, totuși, cu faptul că ține cu casa. Da, de multe ori se aranjează acasă, inclusiv coafatul. Așa că are o mare bilă albă, din punctul ăsta de vedere.

Doar că nu îi este atât de simplu aranjatul ăsta. O văd cum se trage de păr, cum reușește să și-l prindă în perie, cum se aricește toată. E furtună în jurul ei și am învățat, din experiență, evident, să nu stau prin preajma ei când se coafează. Nu de alta, dar ne-am certa foarte tare. Au fost dăți când am ajuns certați pe la evenimente din cauza stresului provocat de coafat. Cum spuneam, vorbesc din experiență.

Să vedeți ce am ajuns să fac în sensul scurtării timpului pierdut cu ustensilele de pe capul ei. Trebuia să găsesc o soluție, nu? Că doar nu-mi iau altă nevastă! Phoen nou- da, dar nevasta rămâne!

Știu că n-o să mă credeți, dar chiar am făcut-o și pe asta! Am mers la o prezentare BaByliss de noi gadgeturi pentru coafat. Gadgeturi le zic, în termenii pe care îi cunosc masculii, că nu știu cum altfel. Beauty gadget-uri de data asta.

Sunt niște chestii cică tari de tot. Așa ziceau zecile de doamne prezente la eveniment. Că poți să-ți faci singură super bucle cu aparatele astea, fix la tine acasă pe canapea. Și că pierzi puțin timp și că nu ard părul. Cică bine, bine.

Sincer nu le pot contrazice. Nici n-am intenția, că nu mă pricep. Și, dacă tot am ajuns acolo, am încercat și eu să fac o buclă. O colegă bloggeriță a stat pe post de cobai pentru mine. A fost tare drăguță. Iar eu chiar am reușit: performanța de a-i îndrepta o suviță care fusese deja coafată!!!! Mda, asta am reușit! Deci am performat exact precum un melc înscris la alergări de viteză pe suta de metri. Am fost foarte tare!

În fine, concluzia este că aparatele astea le ajută pe doamne, chiar dacă le pui în mâinile bărbaților, tot pot face minuni. Uite, un exemplu, există un ondulator automat care face tot în locul tău. Îl cheamă Curl Secret 2 de la BaByliss Paris.

În primul rând face 36 de tipuri de bucle, setezi butoanele de temperatură, direcția de ondulare și timpul, iar, din combinările pe care le făceam la matematică, rezultă un model de buclă. Impresioneaz-o pe doamnă cu aceste skill-uri de profesionist!

Apoi, tot ce trebuie să faci este să iei câteo șuviță, nu-ți face griji, probabil că, la partea asta, îți explică soața cum să secționezi șuvițele, iar tu doar bagi șuvița în aparat, îl ții până termină de bipăit și… gata bucla. Tare, nu? Uite aici cum funcționează, așa-i că i-ar plăcea unul d-ăsta?

Dacă a ajuns vreun domn cititor până la finalul acestui articol, nu e semn bun. Stimate domn, prea multă informație dăunează grav căsniciei. Cum ar fi să ajungi acasă și să începi să-ți cerți soția pentru că nu are bucle perfecte?! 🙂 Mai bine îi cumperi tu direct unul și îi spui că i-ai făcut o surpriză. Așa cu siguranță vei avea de câștigat!

Dacă doamnele au citit până la final (sunt sigur că așa s-a întâmplat! 🙂 ), țin să le felicit. Multe trebuie să știi despre o coafură!!! În plus, de azi voi fi mai răbdător cu soața mea, nu voi mai comenta în privința timpului folosit pentru pregătiri. Și țin să-i mulțumesc tare mult și mamei mele! Că m-a făcut bărbat! Evident!