Cum au ajuns doi tătici să discute despre… o pompă de sân

Osmanovici

Știu, cei mai mulți bărbați discută, când se întâlnesc, despre fotbal, timp liber și femei.

Ei bine, eu și Daniel Osmanovici suntem nițel… diferiți. Suntem Taticool și Tată începător, ne știți de pe online că suntem foarte implicați în creșterea copiilor noștri. Și că vă povestim pățaniile noastre sau vă dăm sfaturi pe baza celor trăite de noi.

Ne-am întâlnit la conferința Social Media for Parents, v-am povestit aici cum a fost. La momentul respectiv, am discutat foarte mult despre… pompa de sân. Nu știu cum a venit vorba, dar ne-am dat seama că, paradoxal, amândoi avem foarte multe cunoștințe despre acest subiect și despre multe alte probleme care le vizează pe mămici. Doar v-am spus că suntem tătici implicați.

Mai în glumă, mai în serios, i-am propus să filmăm discuția asta și să o facem publică. Da, am putea fi haioși, ați râde de noi că vorbim despre o pompă, dar ați putea afla și multe lucruri utile.

Cred că suntem foarte puțini bărbați care au bloguri de parenting și că, împreună, am putea face multe lucruri faine pentru toată lumea. Tocmai de aceea, am făcut-o. Ne-am filmat discutând ca doi prieteni despre… pompa de sân.

Ce a ieșit aflați dând [play].

Dincolo de glumă, un lucru e cert: tăticii cumpără pompele de sân, pentru că mămicile sunt acasă, lăuze. Foarte multe cupluri își achiziționează acest produs după ce soția naște. Așa că ea stă acasă, iar el merge la cumpărături.

Și se întâmplă să nu știe nimic despre subiect, nu știe ce să întrebe, ce să ceară. Și poate cumpăra niște prostii, iar acasă se va dovedi că nu sunt utile mamei. Eu am trecut prin asta. Așa că vă povestesc din experiență.

Informații despre pompele de sân

  • există o sumedenie de modele, atât manuale, cât și electrice
  • pompele electrice sunt mai scumpe, dar mai utile pentru mămică. Îi asigură un plus de confort.
  • e bine ca pompa electrică să aibă și opțiunea de setare a vitezei de mulgere, astfel încât mămica să-și poată alege varianta potrivită ei.
  • ideal ar fi ca pompa de sân să fie însoțită de cât mai multe accesorii, inclusiv rezervoare de depozitare a laptelui muls.
  • toate elementele pompei trebuie să fie sterilizabile. Fiți atenți la acest aspect, e nevoie de foarte multă igienă pentru nou născut.
  • ventuza pompei trebuie să se potrivească sânului mamei, să facă un vacuum perfect. Nu veți afla dacă este bună, decât după ce o cumpărați. Dar dacă nu se potrivește, puteți să o dați retur.

Filmarea cu Daniel sper să fie începutul unei frumoase colaborări. Dacă ați vrea să vă povestim despre anumite subiecte care vă interesează pe voi, nu ezitați să ne scrieți.