Cum am adus un ocean în mijlocul casei, de dragul copilului (P)

Nu fac eu toate trăznăile cu fiică-mea? Păi le fac, căci astfel a ajuns Sophia un copil independent, creativ, puternic și foarte fericit. Pentru că de mică i-am insuflat ideea că nu există “Nu pot” sau „Nu vreau”. Dacă e în siguranță, putem face orice.

Așa cum ni s-a întâmplat week-end-ul acesta, când, în mijlocul sufrageriei, am adus un ocean întreg. Evident, păstrând proporțiile, cutia de scule cu care meșteresc prin casă s-a transformat într-un mareee acvariu. 

Am colorat puțin apa cu colorant alimentar, iar Sophia și-a putut crea o ditamai povestea cu gașca ei de prieteni- păpușile din poveștile preferate.

Astfel Ariel, Rapunzel și încă vreo 10 personaje au făcut cunoștință cu adâncurile oceanului, cu peștele zburător, cu crabii și cu rechinul balenă.

Și ne-am distrat pe cinste. Vedeți și voi toată “tărășenia” în clipul de mai jos.

Puteți repeta și voi isprava noastră destul de simplu, mai ales că Danonino are acum o campanie foarte atractivă pentru cei mici. „Descoperă lumea marină” face parte din campania națională “Spune DA explorării” și pune accentul pe informațiile pe care copiii le pot afla în joacă despre viețuitoarele din mări și oceane.

În ambalajele de brânzică Danonino și Danonino de băut există un magnet pe care îl poți scana cu aplicația Shazam. Și… ca prin minune… Dino Danonino (mascota campaniei) apare pe telefonul mobil și îți explică animat ce viețuitoare ai descoperit pe magnețel. Încă de la prima campanie Danonino, în urmă cu vreun an, Sophiei i-a plăcut foarte mult partea asta. I-am explicat că se numește realitate augumentată și că e o găselniță nouă și faină prin care poți învăța lucruri.

Dacă aveți și noroc, fiind fani Danonino, puteți câștiga o excursie pentru toată familia la acvariul din Lisabona. Vă înscrieți cu bonul fiscal pe site-ul campaniei- http://www.promotie.danonino.ro/ și pe 15 martie va fi extras un câștigător. 

Una peste alta, așa cum vă încurajez de ani buni, vă invit, încă o dată, să le spuneți DA copiilor voștri, să îi încurajați să fie autonomi, să le suflați în aripi, să le stimulați creativitatea și puterea. 

SPUNE DA!