Cum alegi ochelarii de soare pentru copii

sursa foto: http://www.tezmall.com/?attachment_id=8483
sursa foto: http://www.tezmall.com/?attachment_id=8483

Începem, încet, încet, să avem nevoie de ochelari de soare. Dacă la noi alegerea lor e simplă, la copii, lucrurile sunt ceva mai complicate. Poți să-i cumperi la întâmplare niște ochelari ieftini, de prin magazinele de haine pentru copii, sau poți citi acest articol să înțelegi că trebuie să ai grijă și pentru cel mic.

În timpul verii, ochelarii de soare sunt accesorii zilnice nelipsite. Nu uita, însă, că lumina puternică nu te deranjează doar pe tine! Și copilul tău are nevoie de ochelari de soare – care nu doar că-l ajută să nu mai fie deranjat de lumina soarelui, dar îl și protejează de radiațiile ultraviolete.

Prin urmare, ochelarii de soare pentru copii nu sunt un moft, ci o necesitate. Înainte de a achiziționa o pereche, iată câteva criterii după care să te orientezi în alegerea pe care o faci.

3 lucruri esențiale despre ochelarii de soare pentru copii

  • Ochelarii cu lentile închise la culoare absorb cea mai mare parte din radiația ultravioletă.
  • Lentilele cu straturi antireflex oferă un grad superior de protecție.
  • Alege cu grijă ochelarii de soare! Evită lentilele colorate, adeseori pe gustul copiilor, deoarece ele nu protejează, ba chiar pot determina leziuni oculare. Sub lentilele colorate, pupila se dilată pentru a primi mai multă lumina. Dacă razele ultravioletele nu sunt filtrate eficient, produc efecte mai dăunătoare decât cele care apar în absența ochelarilor.

Ochelarii de soare potriviți pentru copii. Alegerea culorii lentilelor

Gri Specialiștii sunt de părere că acestea absorb radiațiile nocive ultraviolete în proporție de până la 98%, precum și o bună parte din cele infraroșii. Nu distorsionează culorile spectrului vizibil.

Maro Aproape la fel de eficiente ca lentilele gri, acestea au neajunsul de a deforma transmiterea culorilor, în special în zona de albastru.

Lentila heliomată (fotocromică) si lentila antireflex oferă gradele maxime de protecție.

Citește eticheta produsului!

Pe eticheta produsului trebuie să fie specificat în ce măsură ochelarii de soare protejează împotriva radiațiilor ultraviolete și infraroșii: lentilele trebuie să absoarbă 98-99% din radiațiile ultraviolete!