Cu dragoste pentru mami: trandafiri hand-made, de întins nervii soțului (P)

E ceva iubirea asta!!! Nu poți trăi fără ea, dar și când o ai, ce-ți mai vine să-ți iei câmpii! Mda, am trecut prin amalgamul ăsta de sentimente contrare, chiar zilele trecute și zău că trebuie să vă povestesc.

Ne învățăm copilul că iubirea e faină. Că e un sentiment de care are nevoie, de care trebuie să se bucure. Ne pupăm în fața ei, ne îmbrățișăm. Ne arătăm sentimentele dintre noi, cât și cele față de ea. Verbalizăm des că o iubim. Vrem, ca, atunci când va fi mare, să caute bărbați ca mine. 🙂 Mă laud acum, dar sunt un soț drăgăstos, atent, grijului, iubăreț. 🙂 Așa că sper ca Sophia mea să-i ceară tot asta bărbatului de lângă ea. Vom vedea.

Până atunci, noi ne manifestăm iubirea și ne bucurăm de ea cu toate ocaziile. Ultimul moment: pregătirile de Dragobete. Păi da ! Nu poți trece peste Dragobete așa fără surprize. Mai ales când ai o fetiță în casă, ce iubește florile, inimioarele, plușurile, toate siropurile. De Valentin m-am conformat și m-am prezentat în dinți cu doi trandafiri. Câte unul la fiecare, că doar v-am zis : dacă primește mami flori, trebuie să primească și pitica. Nu merge altfel !

De data asta, Sophi a fost pornită să-i facă o surpriză lui mami. Ce să-i facă, ce să-i facă ? E casa plină de felicitări create de ea. Cum ne conversam noi, așa complice, îi propun să creăm noi niște flori. Da, păi ce nu putem noi ? Prințesa Fantastică și Taticool pot orice împreună ! Deci, am hotărât : facem niște trandafiri!

Au cei de la Canon o super platformă de creații din hârtie. CREATIVE PARK- ENDLESS TOYS este un site din care poți descărca mii și mii de figurine pe care să le asamblezi, apoi, cu copilul tău. De la chestii simple, pentru prichindei de 2-3 ani, precum rame foto, felicitări sau mici origami, până la construcții complexe. De exemplu poți crea ditamai păunul sau lei sau nave spațiale. Toate din hârtie și foarte atractive pentru copii. Toate creațiile puse pe Endlesstoys pot fi descărcate gratuit de orice părinte ce vrea să petreacă timp de calitate cu cel mic, câteva ore bune de bricolaj.

Noi căutam flori și am găsit niște planșe pentru trandafiri. Cât de greu putea să fie să faci un trandafir din hârtie?! Pe bune, cât de greu? N-avea cum să fie complicat, asta mi-am zis. Așa că ne-am pus pe treabă, înarmați cu hârtie colorată, lipici și foarfece.

Măi nene, dar habar n-aveam în ce aventură mă bag. Nu am mai făcut astfel de bricolaje cu Soph până acum. Am decupat, am lipit, am colorat, am făcut puzzle, dar nu origami. Nu atât de complex. Căci, paradoxal, trandafirii noștri nu erau prea simplu de făcut.

Da, am descoperit că trebuie să le pun pistil și stamine, vreo 6 petale, diferite ca mărimi și o tulpină. Iar eu am mâinile ca două lopeți. Și dă-i cu chin și jale! Fiică- mea m-a ajutat vreo 30 de minute, dar apoi m-a abandonat. S-a pus doar pe decupat petale.

Și ghici ce am mai făcut? Am fost român autentic. N-am citit instrucțiunile de asamblare înainte. Că, deh! nu mă pricep eu la toate? Erau acolo, pe site, lângă fișierul cu desenele. Trebuia doar să le descarc.

Sincer, după vreo oră de chinuit, arătam cam așa:

Din momentul în care am citit instrucțiunile, însă, totul a mers ca uns. M-am reambiționat, mi-am regăsit rezervele de răbdare și, în mai puțin de 30 de minute, am creat trei trandafiri de toată mândria.

De altfel, după ce i-am creat și am văzut cât de mult îi plac Sophiei, arătam cam așa:

Da, am stat cam două ore cu prichindica și am făcut origami. Eu mai mult, că deja era o provocare personală, dar și Soph s-a implicat suficient ca să fie timp de calitate împreună. Două ore, la măsuța din sufragerie, noi doi. Super!

Ba mai mult: Sophia a decis ca lui mami să-i cumpere tati de Dragobete trei trandafiri. Pentru că cei din hârtie îi rămân ei. Că a muncit la ei și că trebuie să fie ai ei!!! Asta e! Deci tot n-am scăpat de cheltuieli de Dragobete. 🙂

Una peste alta, sunt foarte mândru de momentele astea. Și de trandafirii mei, că așa ceva n-are nimenea, vorba poetului! 🙂

 

PS: Dacă vă apucați de bricolaj, ca noi, și vă descărcați planșe de pe ENDLESS TOYS, ceea ce vă încurajez cu tărie să o faceți, vă sfătuiesc să folosiți o imprimantă de calitate. Astfel încât culorile printurilor să fie puternice și luminoase.

Noi am folosit un Canon Pixma, o imprimantă cu rezervoare de cerneală reîncărcabilă, un gadget care printează cam pe orice tip de hârtie, ba chiar și pe formatele speciale, precum cele de cd-uri și dvd-uri.

Așadar spor la bricolaj!!! Mă gândesc că puteți crea ornamentele aniversare pentru următoarea petrecere a copiilor voștri sau să organizați la grădiniță astfel de sesiuni de origami. Sunt sigur că cei mici vor fi încântați, iar platforma Creative Park nu duce lipsă de modele!