Creează-i copilului tău momente magice în fiecare zi!

nivea

Doamne, cât o mai iubesc! În fiecare zi, în fiecare minut, în fiecare secundă. Și mi se face dor de ea imediat ce mă despart de ea. De cinci ani, de când a apărut ea, trăiesc cea mai mare iubire posibilă, iubirea de părinte pentru copilul lui.

Dar și cât mă obosește, uneori! Că dragostea asta trebuie însoțită adesea de joacă, de multă joacă, de îngrijirea ei, de hrănit, de spălat, de îmbrăcat, de pieptănat. Și, uneori, chiar simt că nu mai am energie și pentru toate astea.

Uneori, aș vrea să stau pur și simplu pe canapea și să lenevesc. Și ea, că fără ea nu se poate, să stea cuminte lângă mine, cu capul pe pieptul meu. E tare faină imaginea asta, dar oare câți copii stau așa, fără să se plictisească după câteva secunde?

Eu am descoperit o soluție magică prin care puștoaica stă chiar așa: lipită de mine, cuminte și concentrată. E o soluție simplă, la îndemâna oricui, ieftină. Și da, vă puteți continua starea aia de lene provocată de o zi grea la birou.

Eu îi citesc Sophiei. Mult, foarte mult. Ori de câte ori avem ocazia, aproape în fiecare seară, dar și în timpul zilei. Cum descoperim o poveste nouă, cum ne punem pe citit.

Și îi interpretez voci. Să vezi ce fain îmi transform vocea în cea a regelui bătrân sau a zmeului rău! Iar Sophia e topită după asta. În plus, când știe deja povestea, mă completează. Sau îmi cere detalii, care nu sunt trecute în poveste, precum „Și Zmeul ce culoare are?” și atunci completăm împreună povestea și creăm una nouă, doar a noastră.

De ceva vreme, Sophia a început să cunoască și literele și le pronunțăm împreună. “Uite ăsta este A mare sau t mic” și momentele astea au devenit și mai faine.

De câteva zile, am descoperit poveștile Nivea, povești după care prichindica e topită.

De ce? Pentru că le citim împreună de pe tabletă și pentru că sunt animate. Orice copil al vremurilor noastre e înnebunit după tablete. Ar sta non-stop pe ele să se joace sau să vadă clipuri de pe youtube. Putem să le limităm accesul, dar nu putem să ne opunem total chestiei ăsteia. Sunt copiii tehnologiei, asta este realitatea. Sunt școli, în țările nordice, care lucrează integral cu tabletele, nu mai folosesc hârtia de scris. Iar Sophia nu face excepție în pasiunea pentru gadgeturi.

Dar, prin poveștile Nivea, folosim tableta într-un mod strict educativ. Și acum sunt și eu fericit!

Iar faptul că istorisirile sunt animate e un plus, pata de culoare la tabloul, la momentul nostru magic, pe care ni-l construim în fiecare seară. Iar eu pot lenevi câteva minute în plus pe canapea!  Copil fericit, tată fericit. E perfect așa, zic eu!

fairytales

Și dacă tot v-au plăcut textul și clipul, dați-ne și un like sau un share. Și mai bine accesați link-ul de la Nivea ca să citiți poveștile. Sau cumpărați o cutiuță NIVEA Crème ediție limitată, cu eroii din povești desenați pe capac.  Crema o știți, sunt sigur că ați folosit-o măcar o dată în viață, de la prichindei de 3 ani până la cel mai mare din familie. Dar acum vine cu niște desene foarte simpatice. După ce veți termina conținutul cutiei, fac pariu că prichindelul din casă va dori să o păstreze pentru joacă.