Copiii nu pot fi controlați din telecomandă!

6.45 ON- Copilul se trezește singur. Imediat. E pregătit deja pentru o nouă zi. Se duce să se spele pe dinți. Se și îmbracă. Își ia micul dejun repede și în liniște.

7.00 Plecăm spre școală. OFF- Tace liniștit pe bancheta din spate, în scaunului lui special de mașină. Își lasă tatăl să conducă. Adultul și-a băut cafeaua pe apucate, are capul mare și copilul înțelege că părintele are o dimineață grea. Doar e pe OFF!

7.30 Bebelușul e pe ON! L-a activat maică-sa doar cât să-i dea micul dejun. Mănâncă în voie, fără să arunce nimic pe jos. Din același buton, mami i-a redus intensitatea mișcărilor. E aproape ca un om mare. Nu plânge, nu se agită, nu dărâmă nimic.

7.45 Bebelușul se joacă singur. O va face pentru cel puțin următoarea oră. Tati i-a dat OFF la nevoia de sta călare pe el.

Spre 10.00, bebelușul a acceptat să meargă la un somn rapid. Fără lacrimi, fără plimbări lungi, fără ținut în brațe. Tati i-a găsit butonul prin care i-a redus la minim toate dorințele astea.

Mai târziu, vin niște prieteni în vizită. Ambii copii se joacă liniștiți. Sophia și-a făcut deja temele, nu a avut nicio problemă. Indicele CONCENTRAREA a fost ridicat la maximum de același părinte. Acum, printre jucării, exersează și la chitară. Nu simte nevoia de a sta pe telefon. Indicele NEVOIE GADGET e la minimum.

Bebelușul continuă să se joace frumos, singur și perfect. Nu colorează pe pereți, nu face trăznăi, nu vrea în brațe. Deloc. Tot tati s-a ocupat, din telecomanda ce controlează bebelușii.

Părinții și prietenii veniți în vizită își beau paharele cu vin în liniște. Se bucură de companie și povestesc despre cât de ușoară este viața cu copiii.

Cu telecomanda minune, totul merge perfect. Cei mici sunt foarte ascultători, nu fac deloc probleme, dorm exact cât trebuie, sunt independenți și le fac viața minunată părinților lor.

Tati se gândește acum să treacă la pasul următor. Va instala o telecomandă de la distanță. Vrea să plece cu mami într-o vacanță de câteva săptămâni, așa că îi va controla pe copii de pe telefonul mobil. E convins că Sophia va găti, va spăla vasele, ba chiar și hainele. Are deja 8 ani și e inclusă în programul de pe telecomandă. Sigur se va descurca de minune. Iar bebelușul o va asculta 100%. Doar și el e destul de independent.

Deci cei doi părinți le cer acum prietenilor lor sfaturi despre locul perfect de vacanță. Să meargă doar ei doi, ca porumbeii, să se relaxeze puțin după 8 ani de părințeală!

 

Realitatea o știți și voi! Copiii nu pot fi controlați din telecomandă. N-au buton de ON/OFF. Dar, dacă ar avea, măcar pentru 5 minute, ce i-ați opri să mai facă?