Compresa cu URINĂ- soluția „magică” pentru scăderea febrei

tratament babesc

Suntem în 2016, spre final, dar cred că am luat-o razna cu totul. Ne plângem că nu avem tehnologie în spitale, ne-o dorim ca pe Sfântul Graal, dar ne gândim la metode din secolul al XVI-lea.

Am primit poza asta pe mail-ul de blog și m-am îngrozit. Pe un grup de mămici, cineva recomandă compresa cu urină pentru scăderea rapidă a febrei bebelușului.

N-am putut să mă abțin și să nu mă întreb în sinea mea dar a cui urină? A bebelușului, a mamei sau a vreunui trecător de pe stradă? Adică, știu că e 12 noaptea, că pediatrul nu răspunde la telefon, că nu vă vine ușor să plecați cu copilul la spital, dar ar fi mai simplu să ieși cu o sticluță pe stradă și să ceri trecătorilor puțină urină?! „Domnu’, domnu’, câte beri ai băut în drum spre casă? Câte? 4? Aaa, hai și umple și mie sticla asta că ai de unde!”

Oameni buni, o luăm razna cu totul ca nație, ca societate. Cum să recomanzi un astfel de tratament? Soluția propusă este pur și simplu primitivă. Hai că o compresă cu oțet, că niște șosete umede, am mai auzit. Le aplicau părinții noștri cu noi, dar comprese cu urină?

În astfel de cazuri există o singură soluție corectă, cea propusă de specialiști, de medici. Nu contează că îi deranjezi, nu contează că e târziu, te duci și le ceri părerea. Ei sunt singurii pe care trebuie să-i asculți.

Nu ne informăm în privința sănătății copilului de pe grupuri de facebook! Serios, nu faceți asta! Mergeți la doctor! Sincer ajungi mai repede la spital decât să scrii câteva mesaje pe fb și să aștepți sfaturile altor părinți. Unde mai pui că, dacă nu vrei să fii luat la mișto, trebuie să scrii corect gramatical mesajul ăla. Și asta îți consumă timp ca la balamuc.

Scurt pe doi: întreabă medicul nu facebook-ul!!!

PS: Oare chiar o fi urmat cineva sfatul ăla?