Cele mai cool parcuri de distracţie din Europa

Vacanţa de vară este o perioadă excelentă pentru a călători alături de copii. Iar copiilor le plac, evident, parcurile de distracţii, de aceea vă recomandăm câteva dintre cele mai cool parcuri de distracţie din Europa.

Disneyland_Paris_2006_02

Disneyland, Paris, Franţa

Evident că niciun top al celor mai cool parcuri de distracţie din Europa nu poate fi complet fără celebrul Disneyland. Probabil cel mai cunoscut parc tematic din lume şi cu siguranţă cel mai vizitat parc din Europa, Disneyland este o lume de vis, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Cu o medie anuală de 10 milioane vizitatori, Disneyland oferă copiilor de toate vârstele nenumărate atracţii inspirate de filmele şi personajele create de celebrul Walt Disney. Indiferent dacă micuţul tău este un fan al lui Mickey Mouse, Pocahontas, Peter Pan, Ariel sau al lui Bambi sau Pinocchio, poţi fi sigur că o vizită la Disneyland va fi cea mai frumoasă amintire a copilăriei sale. Disneyland cuprinde, de fapt, 3 parcuri tematice Disney Village, Disneyland Park şi Walt Disney Studios. Aici, cei mici îşi pot întâlni personajele preferate, se pot “rătăci” în labirintul lui “Alice din Țara Minunilor”, pot vizita castelul Frumoasei din Pădurea Adormită şi vor avea nenumărate surprize, jocuri, călătorii cu trenuleţe de poveste şi aventuri incredibile.

portaventura

PortAventura, Spania

PortAventura este un parc tematic şi o staţiune populară situată în sudul Barcelonei, la Salou, Tarragona, Spania, pe celebra Costa Dorada. Parcul atrage anual în jur de 4 milioane de vizitatori, făcându-l cel mai vizitat parc tematic din Spania. Trebuie să ştii că Port Aventura este şi al şaselea parc în topul celor mai vizitate parcuri tematice ale Europei. Staţiunea include şi Parcul Acvatic Costa Caribe, dar şi patru hoteluri, fiind cel mai mare resort turistic din sudul Europei. Parcul are cinci zone tematice inspirate de civilizaţiile istorice: Mediterrania, Vestul Sălbatic, Mexico, China şi Polynesia, dar şi o zonă tematică inspirată de celebrul serial Sesame Street.

51966291

Legoland, Gunzburg, Germania

Celebrul joc pentru copii are un parc tematic propriu, situat în mai puţin cunoscutul orăşel german Gunzburg, aflat la o distanţă de aproximativ o oră şi jumătate de mers cu maşina de Munchen şi Stuttgart. Cu peste 40 de atracţii incredibil de distractive pentru copii, majoritatea fiind, parcă, desprinse din jocurile copiilor, parcul Legoland are câteva zone interesante, cum ar fi Miniland, Adventure Land, Lego City şi Pirates Land, dar şi un tur interesant, Jungle X-pedition, pe parcursul căruia vizitatorii străbat mai multe zone, plecând din pădurea tropicală pentru a ajunge în vârful unui vulcan de pe care se coboară pe un tobogan cu apă. Dacă v-am făcut curioşi, porniţi la drum pentru a vă distra la Legoland.

europapark

Europa Park, Rust, Germania

Europa Park este cel mai mare parc de distracţii din Germania şi al doilea cel mai popular parc de distracţii din Europa. Situat în oraşul Rust, în sud-vestul Germaniei, parcul găzduieşte 12 roller-coaster, cel mai vechi fiind Alpenexpress Mine Train care traversează o mină de diamante, iar cel mai nou este Arthur, un rollercoaster suspendat care străbate un traseu interior şi exterior. Parcul se desfăşoară pe o suprafaţă suficient de mare încât să poată primi circa 50.000 de vizitatori pe zi.

maxresdefault

Walibi, Wavre, Belgia

Deşi nu este foarte cunoscut, Walibi este un parc de distracţii unic care oferă multe moduri de petrecere a timpului pentru întreaga familie, nu numai pentru cei mai mici membri şi merită cu siguranţă vizitat. Situat în oraşul Wavre, în apropiere de Bruxelles, parcul are în jur de 40 de atracţii, incluzând 16 atracţii pentru copii, animatori stradali, un parc acvatic şi multe alte lucruri interesante pe care rămâne să le descoperiţi chiar voi când veţi face prima vizită în Walibi.

Surse: europeanbestdestinations.com, themeparktourist.com.