Cele mai ciudate replici ale părinţilor către copii

sursa foto: http://www.oralanswers.com/
sursa foto: http://www.oralanswers.com/

Atunci când citim pe internet diverse povestioare amuzante cu părinţi şi copii sau urmărim vreun filmuleţ ilar, ne gândim că nouă nu ni se întâmplă aşa ceva şi că alţi părinţi au parte de mai multă veselie decât noi. Ei bine, se pare că nu este aşa, dovada fiind faptul numeroasele replici amuzante pe care părinţii le dau copiilor. Cele mai multe fac parte din categoria “nu credeam să spun asta vreodată cuiva”.

 

Pentru că aveam chef să ne amuzăm puţin zilele astea, am adunat de la părinţi câteva vorbe pe care le-au adresat, la un moment dat, propriilor copii şi care sunt atât de ciudate sau amuzante, încât merită împărtăşite cu voi.

“Dă-mi să îţi miros mâinile!” –  Copilul susţinea că îi miros a câine pentru că se jucase cu un câine de pluş.

“Nu îi pune pampers câinelui, el nu face pipi noaptea!” – Încerca să pună pampers câinelui pentru că mă văzuse punându-i pampers bebeluşului.

“Plastelina nu e caca, nu o mai arunca la toaletă!” – Modelase plastelina în formă de cilindru şi i se părea că seamănă cu ce văzuse în oliţă.

“Nu mănânci din oliţă!” – După ce i-am spus că poate alege în ce castronel să îi pun cereale, a adus oliţa.

“Nu ai voie să atingi chiloţii oamenilor!” – În primele zile fără pampers, o verificam pe cea mică să nu fi udat chiloţeii. După câteva verificări, s-a dus la o doamnă, i-a ridicat fusta şi i-a atins chiloţii, spunând “nu ai făcut, bravo!”

“Urechea pisicii nu e acadea” – Se juca şi tot încerca să muşte urechea pisicii.

“Eşti plin de caca, mâinile sus!” – După ce fetiţa mea reuşise să împrăştie conţinutul oliţei pe ea şi voia să pună mâna pe ceva.

“Nu mai scoate saliva din gură că o să uzi tot!” – Copilului i se părea amuzant să stea cu gura deschisă şi să împingă saliva din gură pe barbă.

“Nu o să creşti cu pământ că nu eşti floare!” – Copilul mânca pământ din ghiveci.

“Nu mai călări tot ce prinzi!” – Copilul călărise câinele, aspiratorul, pe tatăl lui şi acum voia să călărească un geamantan.

“Scoate capul din toaletă!” – I se părea că se poate spăla mai repede pe cap dacă trage apa.

“Nu îl omorî pe tati!” – Îi băga degetele în nas lui tati când dormea să vadă dacă mai respiră.

“Nu poţi să te măriţi cu bunicul meu pentru că este în cer!” – A văzut o poză cu bunicul meu şi a decis să se mărite cu el, chiar dacă e bătrân, pentru că probabil că ştie poveşti şi o lasă să mănânce ciocolată.

“Nu mă mai linge!” – Se credea câine şi îmi lingea palma.

“Călcâiul nu este suzetă.” – Încerca să îşi bage călcâiul în gură.

“Scoate păpuşa din ciorbă!”

“Nu mai mânca prăjitură din gunoi că te-ai spălat pe dinţi deja!”

“Scoate-ţi nisipul din chiloţi!” – La groapa de nisip, copilul începuse să îşi bage nisip în chiloţi. Pentru că formele erau pline.

“Dă-ţi chiloţii jos de pe cap!”

“Nu poţi purta pantofii pe mâini pentru că nu vei putea să legi şireturile!”

“Îmbracă-te că becul nu e soare!” – Credea că se poate bronza în casă.

“De ce nu ai chiloţi pe tine şi de ce ai fundul albastru?” – Credea că mă poate păcăli că poartă chiloţi dacă îşi pictează pielea cu o cariocă.

“Dacă ai scuipat cartofii după ce i-ai mestecat nu se numesc piure acum!”

“De ce e cartea de poveşti în frigider?” – Se pare că voia să ţină mai mult povestea…

Tu ce replici amuzante i-ai dat copilului tău?