Ce trebuie să știi când alegi ochelarii de soare pentru copil

Hai că nu e mare scofală să alegi o pereche de ochelari de soare pentru copii! Te duci în primul magazin și îl lași pe el să-și aleagă ce-i place. Sau îi iei tu ceva ieftin că oricum nu contează! Îi poartă câteva zile și apoi uită de ei pe undeva prin lada cu jucării.

Sau și mai bine: nu-i cumperi deloc pentru că oricum îi rămân repede mici.

Ei bine, specialiștii susțin exact contrariul. Copiii AU NEVOIE de ochelari de soare chiar mai mult decât adulții. Asta pentru că, spune medicul specialist oftalmolog Roxana Cozubaș, structurile din interiorul ochilor lor nu sunt complet dezvoltate și atunci toate radiațiile ultraviolete ajung în interiorul ochilor!!! Deci? Cum e părinte, după afirmația asta? Du-te și ia-i o pereche de ochelari de calitate, pentru că, mai ales pe vremea asta, are mare nevoie!

Dar cum alegi ochelarii? Din Obor pe dreapta, la întâmplare? Chestia asta nu e o joacă, decât să iei niște lucruri din plastic ieftin, care să nu-i protejeze deloc ochii, mai bine te informezi înainte și cauți ceva de calitate.

CE înseamnă o pereche de ochelari de soare de calitate

  • ochelarii trebuie să fie certificați la nivel european- trebuie să aibă menționat pe rame marcajul CE
  • categoria filtrului ochelarilor este și ea importantă- cele mai bune au marcajul CAT 3 (categoria a treia) și blochează cam 80% din cantitatea de lumină care trece prin lentilă. Sunt ideale pentru momentele cu soare puternic.
  • lentilele trebuie să aibă mărimea potrivită feței și ochilor copilului. O ramă mai înaltă acoperă mai bine întreaga suprafață a ochilor.

Găsești în clip toate detaliile transmise de specialist și câteva modele de ochelari de calitate. (fără reclamă)

În speranța că veți găsi utile informațiile din articol, vă transmitem, cu mare drag, pupici cu ochelari de soare și cu vedere bună! Am citat-o pe Sophia. 🙂