Către tine, fetița mea, viitoare femeie invincibilă!

Ții minte, draga mea, cât de supărată ai fost, în acel an, când nu ai intrat în trupa de dans a școlii? Mai ții minte? Lacrimile îți curgeau șiroaie, plânsul tău se mai oprea doar ca să lase loc sughițului, apoi continua pentru minute în șir.

Te-am strâns în brațe atunci, te-am lăsat să te descarci la pieptul meu.

Și apoi am vorbit. Noi doi, tu, copilul meu, eu, adultul cu experiență și prietenul tău bun.

Nimic în viața asta nu este de nedepășit! Trebuie doar să crezi în tine și să muncești ca să-ți atingi scopul!”– ți-am spus cu o voce caldă, în timp ce te mângâiam blând pe păr.

Ai continuat să mai plângi cu sughițuri câteva minute. Poate nu ai înțeles exact cuvintele mele, dar ai simțit că eu cred în ele și te-ai liniștit.

Ușor, ușor, însă, ai început să te crezi și tu mai puternică. Te-ai pregătit mai mult. Ai exersat. Și, în anul următor, mai ții minte, draga mea? Te-ai urcat din nou pe scenă și ai dat proba. Ai fost singura de vârsta ta acceptată.

Dar asta pentru că munciseși între timp și pentru că tu credeai că poți!

Nimic în viața asta nu-ți poate sta în cale!

Ai tot ce-ți trebuie, în sufletul tău, ca să reușești. Ești deșteaptă și puternică. Ai dovedit asta. Iar, dacă e nevoie să dobândești noi cunoștințe, o vei face. Vei învăța, vei munci. Și, cu siguranță, vei reuși!

Nu accepta ca cineva să-ți spună că nu ești în stare!

Lumea asta este plină de oameni care nu-ți vor da vreo șansă. Fie pentru că nu te cunosc, fie pentru că au alte interese, fie că, pur și simplu, nu te plac. Ei nu vor crede în tine, iar tu nu trebuie să-ți bați capul cu părerile lor. Tu te cunoști cel mai bine. Și tu știi că, dacă ți-ai pus ceva în cap, îți vei duce la bun succes misiunea. Pentru că poți!

Uneori, vei fi la pământ. Dar, cu siguranță, te vei ridica!

Poate nu vei răzbi din prima. Viața te mai și lovește. Dar nu înceta să crezi în tine, nu înceta să muncești mai mult, să cauți soluții noi. Suferă cât ai nevoie, i-ați o pauză ca să-ți lingi rănile, odihnește-te. Dar, apoi, scutură-te, dă tristețea la o parte, și ridică-te de zeci de ori mai hotărâtă.

Atunci când simți că nu mai poți, fii sigură că mai poți puțin!

În condiții extreme, oamenii descoperă resurse imense în ei. Habar n-aveau că toate astea sunt în corpul și sufletul lor. Nu le folosiseră până atunci. Dar, în acele momente limită, caută adânc. Și vei descoperi că ești mult mai puternică decât ai crezut!

 Ești delicată, dar poți muta munții din loc!

Știu, ești copil acum, o fetiță delicată. Vei deveni femeie. Vei rămâne fragilă, dar poți face din asta ca un mare atu. O femeie are mii de ocazii să demonstreze că poate face lucrurile mai bine decât un bărbat. Că poate face exact ce vrea ea, chiar și fragilă fiind. Că poate muta munții din loc!

Ești puternică, Sophia! Și poți face orice în viață, poți merge pe orice drum, nu ai de ce să te temi. Ești independentă, frumoasă, hotărâtă! Trebuie doar să descoperi în tine toate calitățile astea. Pentru că ele sunt acolo!

(P) Pe 11 octombrie, este Ziua Internațională a Fetiței. Cu această ocazie, Cartoon Network are, pe youtube, un proiect special dedicat fetițelor, în cadrul căruia, în perioada 11-18 octombrie, prezintăeroinele Cartoon Network – Unikitty, Super Eroinele DC (Wonder Girl, Super Girl, Bat Girl), fetițele Power Puff – pe scurt, fetițele care salvează de fiecare dată lumea de răufăcători și care sunt, cu toatele, modele de independență și încurajare a fetițelor să devina tot ceea ce visează să fie.

Priviți împreună aceste animații. Vorbiți despre forța imensă care este în trupurile firave ale fetițelor voastre. Încurajați-le să creadă că pot doborî orice obstacol, că pot reuși în viață, că pot deveni orice își doresc. Pentru că, ele chiar pot să facă orice, atât timp cât cred cu adevărat în asta!