Câți bani fac din blog

13718170_1231712860173286_74726001_o

sursă foto: fotograv.ro

Asta a fost principala întrebare care a plutit în aer la dezbaterea Social Media for Parents 2016, la care am fost invitat, ieri ca speaker.

Erau în sală vreo două sute de femei bloggerițe, iar, pe scenă, o bloggeriță veche și celebră- Ioana Macoveiciuc, Prințesa Urbană, și alți câțiva mai noi, ca și mine, precum Emma Zeicescu și Daniel Osmanovici.

Din timp în timp, trei ore a durat dezbaterea, revenea întrebarea asta: „Câți bani faci din blogging?”. Bine, uneori, mai era mascată sub forma de „Ce tarife ai pentru un articol?” sau „Cât ceri pentru o campanie la brandul cutare?”.

13699485_1231764013501504_722305582_o

Eu cred că, în blogosferă, e loc pentru toată lumea. Nu cred că e bine să mă întrebi „Câți bani fac?”, ci „Ce zici? Facem un proiect împreună?” și poate, ulterior, vom face și bani împreună.

În cazul meu, situația e așa:

Da. Fac bani din blog. Dar fac bani doar pentru că voi, miile de cititori care intrați zilnic aici, aveți încredere în mine. Pentru că vă place ce și cum scriu, pentru că nu vă mint, pentru că nu vă recomand tâmpenii, doar de dragul de a câștiga niște bănuți.

Taticool este un brand premium. Cu tot ce înseamnă el, un blog de calitate, un magazin- online, un show-room cu unele dintre cele mai bune produse pentru copii din lume și sper eu, în curând, cu o nou segment media.

Muncesc pentru acest brand cel puțin 10 ore pe zi. Sunt foarte rare zilele în care nu găsiți un articol nou pe blog sau o postare nouă pe facebook. Uneori sunt chiar 2-3 postări într-o zi. Mă documentez pentru voi, caut subiecte noi și interesante, realizez clipuri, le montez, caut să aveți tot timpul conținut de calitate. Iar voi citiți articolele, din ce în ce mai mulți în fiecare zi. În doar șapte luni, am depășit 700 de mii de vizualizări, ceea ce e foarte mult pentru un blog nișat, de parenting. Și vă mulțumesc enorm pentru sprijinul vostru.

Da. Fac bani din blog. Pentru că nu mă vând ieftin, pentru că nu fac reclamă la tâmpenii, pentru că prezint credibilitate când mă citiți. Iar agențiile și clienții au înțeles asta. Și sper să înțelegeți și voi, cititorii mei, că am nevoie de astfel de contracte. Până la urmă, nici măcar scrisul nu poate fi realizat pe burta goală. Mare parte din banii câștigați îi reinvestesc: în platforma blogului, în colaboratori, în echipamente video. Pentru mine și pentru voi ca să avem, împreună, un blog și mai bun.

Câți bani fac din blog? Mulți pentru unii, puțini pentru alții, obișnuiți cu tunurile, de exemplu. Decent pentru mine și investițiile pe care le fac.

Se poate mai mult? Cu siguranță, dar nu voi accepta niciodată bani în detrimentul calității. Asta pentru că, dincolo de bani, blogul ăsta îi rămâne moștenire fiică-mii. Și vreau ca ea să fie mândră de munca tatălui ei pentru totdeauna.

13717895_10208447826928151_1748903940_o