I-ai făcut reguli înainte să se nască? Sunt sigur că le va respecta!

„De ce spune toată lumea că e complicat să crești un copil? Pe bune? Am citit toate cărțile posibile, am văzut toate documentarele, avem toate sfaturile de la părinții noștri și de la prieteni, deci suntem pregătiți! Și va fi foarte simplu! Suntem siguri de asta! E doar un copil, ce naiba!”

Serios? Măi dragi viitori părinți, mă bucur că sunteți optimiști! Că vă încredeți atât de mult în forțele voastre! E bine că gândiți așa! După nașterea copilului, însă, nimic din ce ați plănuit nu va fi respectat. Nimic. Dar absolut nimic.

Să le luăm pe rând:

Ce ți-ai propus înainte de naștere

Îi voi pregăti doar mâncare sănătoasă, de bebeluși. Doar lucruri organice.

Ce se va întâmpla

S-o crezi tu! Când va începe să arunce cu mâncare în tine, chestie din aia verde și dezgustătoare, îi vei da toate tâmpeniile uscate, dar sigure pentru rochia sau cămașa ta.

Ce ți-ai propus înainte de naștere

Copilul nostru nu va folosi niciodată electronicele! Tableta și telefonul vor fi complet interzise.

Ce se va întâmpla

S-o crezi tu și pe asta! Când începe să tragă de tine și vrei să mai dormi puțin, i le dai pe toate. Sau când vrei să fie liniște în jur, să stea cuminte, la fel: îi pui tu telefonul în mână.

Ce ți-ai propus înainte de naștere

Copilul meu va fi senzațional la sporturi! Așa cum am fost noi.

Ce se va întâmpla

Degeaba vei încerca să-l înveți sporturile tale preferate, el va face cu totul altceva. De exemplu, fiică-mea iubește păpușile, deși eu vreau să joace fotbal. E total neîndemânatică la asta.

Ce ți-ai propus înainte de naștere

Copilul meu va face foarte ușor la oliță! Apoi, cu siguranță, după șase luni, se va duce direct la toaletă! Nu vor fi accidente.

Ce se va întâmpla

Va umple casa de pipi și chiar mai rău. Va face și pe el, chiar dacă e mare, doar pentru că e prins cu un joc foarte interesant.

Iar partea cu schimbatul scutecului sau ștersul la fund va fi oribilă!

Ce ți-ai propus înainte de naștere

N-am să uit de mine nici după ce voi deveni părinte!

Ce se va întâmpla

Pe bune? Cel puțin în primul an, nici nu vei mai ști unde e coaforul! De masaje nici nu mai poate fi vorba! În plus, nu-ți va mai păsa ție prea mult de aspectul tău fizic. Vei căuta mai degrabă să dormi, decât să-ți faci unghiile. Asta dacă vei găsi măcar o oră liberă.

Ce ți-ai propus înainte de naștere

Ne vom face copilul să ne respecte programul! Nu invers. El va învăța după noi.

Ce se va întâmpla

S-o crezi tuuuu! Ai invitați? Îi dai afară, că a venit momentul de somn al copilului? Ești în oraș? La fel! Dispari de urgență cu cel mic. Mâncarea? Îi poșetă, la pachet.

Ce ți-ai propus înainte de naștere

Copilul meu nu va face crize în public! Va fi foarte ascultător. Cu siguranță noi îl vom controla! Nu ca părinții ăia denaturați.

Ce se va întâmpla

Ha ha ha! Când îi apucă urletele, habar nu vei avea care e motivul. Și să vezi cât de tare pot urla! Nici nu-ți imaginezi? Cum îi oprești? Păi ce, n-ai aflat din cărțile de parenting? Nu? Nasol. Nici nu vei afla vreodată.

Ce ți-ai propus înainte de naștere

Copilul nostru va dormi toată noaptea. Da! Și doar în patul lui!

Ce se va întâmpla

Pe bune? Câte picioare în gură mi-am luat de la fiică-mea, în somn! Asta pentru că, în realitate, doarme foarte mult cu părinții. Și, deși e o mogâldeață, reușește să ocupe tot patul. Chiar tot. Iar mami și tati dorm cel mult pe o stinghie de pat.

Sau, dacă țin la principiile lor, direct în patul copilului. Că deh! copilul doarme la el în pat! Dar cu mami sau tati chirciți înăuntru, lângă el.

*** articol inspirat din clip. Merită să-l vedeți. Veți râde cu lacrimi. De noi înșine, că fiecare dintre noi, cei deja părinți, a trecut prin asta.