Când pisica nu-i acasă… șoarecii se dau simpatici!

Eu acasă cu pitica. Mai ne jucam, mai ne iubeam, mai leneveam. Mai nimic nu făceam. Adică eram pe chill așa.

Sună mami. I se mai spune și Șerifa! Ea zice că nu știe de ce. Eu aș putea să vă dau vreo mie de argumente care i-au atras porecla.

În fine. Sună femeia.

Iubiții mei, îmi faceți și mie ceva de mâncare?.

Ce? Cum? Dar de ce? Dar eu ce vină am? Vezi să nu!

Haideți că stau de o oră în trafic și mi-e foame de mor! Pregătiți și voi ceva ușor!

„Hai, frate, lasă-ne!” Ar zice orice bărbat fără chef de muncă, așa cum eram eu în acel moment. Totuși, nu puteam să las femeia înfometată. Dădeam un exemplu negativ în fața copilului. V-am mai zis eu că e foarte important să-i prețuiești mama ca el să te iubească și să caute modele masculine de calitate, mai târziu.

Așa că, am aruncat șorțul pe mine, mi-am pus boneta, am echipat copilul la fel și  m-am transformat în cel mai tare bucătar în viață! Pe bune? Sincer acum, eu cam confund polonicul cu lingura și oala cu cratița, deci slăbuț în bucătărie.

Dar, nu m-am lăsat și am creat cele mai faine sandvișuri pe care le puteam crea eu, în concordanță cu solicitările Șerifei. Adică ușurele, fără carne, colorate, atrăgătoare. Doar nu vă așteptați la mai mult?

Două mere, brânză topită, fructe uscate.

Merele tăiate rondele, ca niște felii de pâine.

Brânză topită de la Văcuța Veselă, puțin sărată, care, mai nou, nu mai are pic de E-uri. Eu cu Șerifa mai mâncăm. Scrie pe cutie că are 0 E-uri și are unul dintre puținele ambalaje de pe care am înțeles toate ingredientele menționate.

Fructe uscate pentru gust și culoare- contrast.

Și uite așa am creat rapid un amestec foarte tare de dulce și sărat.

Așa i s-a părut și Șerifei care am mâncat vreo trei sandvișuri Taticool pe nerăsuflate.

A zis “Mulțumesc!” la final și mi-a dat și un pupic. Poate ar fi vrut ceva mai mult, mai consistent, dar n-a comentat. Ba chiar, cum spuneam, mi-a mulțumit. Doar trebuia să fie și ea exemplu în fața copilului, nu? 🙂

Aloo, tăticii? Voi când le-ați făcut doamnelor o surpriză, ultima oară? Chiar și niște sandivișuri! Povestiți-mi și mie să știu ce mai pregătesc.