Când copilul tău e bolnav, sufletul ți-e țăndări (P)

Suferi părinte, când copilul ți-e bolnav. Cel mic are febră mare și, în somn, îi săruți mâinile să vezi dacă i-a scăzut temperatura. Nu vrei să-l trezești, dar vrei să-l știi bine, să-l vezi iar râzând. Și, atunci, nu-ți dorești decât să facă din nou haos în sufragerie cu jucăriile lui. Atunci visezi la haosul ăla.

Ai sufletul țăndări părinte, când odorul tău suferă. Îl ții în brațe, îl mângâi pe păr și îi spui că va fi bine, că e doar o mică răceală. Uneori ai dreptate, alteori lucrurile sunt mai complicate. Dar pentru toate îi spui că vor trece. Chiar dacă, în sufletul tău, grijile sunt mari.

Am trecut prin toate astea, părinte, și, din păcate, sunt sigur că și tu le-ai trăit. Sophia mea făcea febră foarte mare. Doamne, cât de repede creștea lichidul ăla roșu din termometru! Și cum simțeam că murim lângă ea de frică! Da, ne era tare frică. Și nu vom scăpa vreodată de frica asta. Pentru că suntem părinți și un părinte se va teme mereu pentru puiul lui.

38, apoi 38 cu 5, apoi 39. Antitermicele nu reușeau să-și facă efectul suficient de repede. De la 39, începeam pregătirile extreme. Udam prosoape și ne pregăteam de împachetări. Mai întâi piciorușele și mâinile.

Dar temperatura se ducea la 40. Și atunci simțeam că ne fug picioarele de sub noi. Pe dinafară funcționam ca niște roboți, dar, pe interior, muream. Mami o dezbrăca, eu udam un prosop mai mare. Nu ne priveam. Nu puteam. Nu aveam timp de vaiete. Trebuia să ne facem copilul bine. O împachetam cu totul. Scâncea. Groaznic acel scâncet. Nu m-a lovit în suflet nimic mai mult ca acel scâncet. Venea din adâncul trupului ei mic, un trup chinuit de boală. Atât mai avea energie să facă. Nu se împotrivea, nu putea. Nu o forțam să o împachetăm, dar nu reușea să se miște mai mult. Era capabilă doar de acel scâncet care ne sfâșia sufletele.

Ai trecut părinte prin asta? Mi-e teamă că ai trecut. Sper să nu fi trecut, totuși, și nici să nu ți se întâmple vreodată.

Dar copiii noștri se îmbolnăvesc, pentru că nu-i putem ține doar în globuri de sticlă. Ce ne stă nouă, însă, în putere să facem este să prevenim sau să diminuăm efectele bolilor lor.

Iar în privința răcelilor se pot face multe.

La 4 ani, după repetate analize și consultații, i-am scos polipii Sophiei și i-am redus amigdalele. Nu se mai putea. Dincolo de intervențiile chirurgicale, însă, ne-am schimbat stilul de viață. Am început să o îndopăm cu chestii naturiste.

Cătină, propolis, echinacea, hidratare continuă, ser fiziologic. Multe și dese. Cu program clar, după rețetă și cu insistențe. Da, nu i-au plăcut toate, dar nu ne-am lăsat. Iar rezultatele se văd. De doi ani încoace, nu am mai trecut prin chinuri. Mai are puseuri de temperatură, dar mult mai puțin feroce. Trec repede cu o singură doză de medicament.

Sunt convins că sistemul imunitar al copilului meu s-a dezvoltat și face față mult mai ușor virușilor. Și da, sunt sigur că produsele naturiste au contribuit puternic la îmbunătățirea situației.

De aceea, îmi permit să vă povestesc despre un produs naturist care, nu face minuni, dar sigur contribuie la diminuarea efectelor unei răceli clasice.

Se numește PufyPUF Propolis și Echinacea, este produs de către o companie românească- Dacia Plant, și este 100% natural.

Conține echinacea și propolis și ajută pentru menținerea sănătății aparatului respirator al copiilor și susținerea imunității organismului.

BENEFICIILE PROPOLISULUI PENTRU COPII

Propolisul este un mare dar de la natură, un incredibil antibiotic natural. Are propriețăți antiinfecțioase și antiinflamatorii, cu mare eficiență în domeniul ORL. Are și calități antibiotice și antiseptice și este folosit de mii de ani în tratamentele împotriva răcelilor și a altor afecțiuni respiratorii.

BENEFICIILE ECHINACEA PENTRU COPII

Este folosit pentru tratarea infecțiilor. Are proprietăți imunostimulente, are 0 reacții adverse, este un eficient vaccin natural. Are calități în prevenirea bolilor, a bolilor ORL, în general, a otitei.

 

PufyPUF Propolis și Echinacea e foarte ușor de folosit, e sub formă de spray, putând fi folosit chiar și de către copii. Un puf pe zi de două- trei ori pe zi pentru copiii între 1 și 3 ani și doză dublă pentru cei mai mari, până la 14 ani. De exemplu, când copilul se plânge că-l ustură gâtul, spray-ul e perfect pentru ameliorarea durerii.

E și un dezinfectant foarte bun al cavității bucale, așa că e util și împotriva gingivitelor sau aftelor bucale.

E un produs accesibil ca preț, costă până în 20 de lei și face parte dintr-o gamă întreagă de produse naturiste lansate de curând de Dacia Plant. Aș mai remarca PufyPUF Salvie și PufyPUF Propolis și Mușețel, produse la fel de utile pentru copii în cazurile de viroze respiratorii. Toate acestea sunt 100% naturale, nu au coloranți, aditivi chimici sau conservanți.

Le găsiți pe toate pe www.daciaplant.ro, alături de alte produse naturiste utile împotriva a multiple afecțiuni.