Când ați ieșit ultima oară din bula voastră de cristal?

Mă uit la fiică-mea și mă minunez zilnic. Câte trăznăi face, câte lucruri minunate învață de la o zi la alta, cât de mult reușește să mă surprindă. Mi se pare că e cea mai deșteaptă din lume, cea mai frumoasă, cea mai cea. Că niciun copil nu este ca ea.

Dar eu nu o văd decât pe ea și destul de rar mă intersectez cu alți copii. Căci, nu-i așa, trăim cu toții în propria bulă de fericire, cea mică, îngustă a familiei. Și foarte rar ieșim din ea. Pentru că acolo ne simțim bine, acolo avem confortul la care am visat toată viața.

Dar ce ființe minunate sunt și în afara bulei noastre de cristal? Ce oameni frumoși și mai ales ce copii minunați! Trebuie doar să îndrăznești, să vrei să descoperi. E la îndemâna noastră, e simplu.

La invitația NIVEA, zilele trecute, am citit povești. Au lansat o ediție limitată a celebrei creme din cutia albastră, o cutie care, acum, are desenate niște personaje din povești create chiar de cei de la NIVEA. Au marcat lansarea printr-un eveniment la SOS Satele Copiilor și la care am participat cu mare drag. Sunt copii din familii cu risc de abandon, sunt copii care sunt considerați de mulți dintre noi niște ființe „din afara societății”.

Dar nu e nici pe departe așa. Sunt niște copii extraordinari, frumoși, deștepți, sunt absolut senzaționali. Le-am citit vreo trei povești și la toate am simțit că-mi fură vorbele. Da, atât de însetați erau să afle istorisirea încât fiecare cuvânt de-ale mele era absorbit imediat. A fost foarte fain, una dintre cele mai frumoase experiențe din ultima vreme.

Și apoi comentam împreună, îmi puneau întrebări, îmi explicau ce au înțeles iși cum ar fi vrut să se comporte în continuare unele personaje. A fost genial.

img_5334

Deși am 35 de ani, am învățat foarte multe de la copiii ăștia și de la orele petrecute cu ei. Fericirea este în lucruri extrem de simple, în povești de exemplu. Iar frumusețea poate fi întâlnită oriunde, trebuie doar să vrei să o descoperi. Vă mulțumesc, dragi copii, pentru minunăția din sufletele voastre. Îmi doresc să rămâneți mereu așa!