Bătălia pe telecomandă, mai ceva ca la Rovine

2 (2)

photo credit: cel mai cool fotograf

M-au rugat cei de la TV Mania să le spun la ce emisiuni mă uit eu din postura de tătic. Pe bune, chiar credeți că mă mai uit la ceva? Da, mă uit. Iată la ce:

“ I am the master of the remote!”. Exact asta mi-am spus, când mi-am cumpărat o fițoșenie de tv-u plat, full HD și tot ce trebuie în el. L-am mai asortat și cu un home cinema 5+1, ca să bubuie boxele la Game of Thrones. Și da, am fost stăpânul telecomenzii… vreo 5 secunde.

Că au venit fetele acasă. Și dă-i și luptă. Eu filme, cea mare- știri, cea mică, ghici ce?, desene animate. Așa se întâmplă în fiecare zi. Și, în fiecare zi, îmi iau fatala. Ce Baiazid, bătut de Mircea, că turcul a fost tare în lupta aia! Avea aliați, avea oștire, avea cu ce! Și tot a luat bătaie! Eu sunt un fel de nobil singur împotriva armatei lui Daenerys Taergaryen, că tot am amintit de Game of Thrones.

Una peste alta situația este cam așa, dacă tot vreți să vă spun topul nostru în privința emisiunilor tv.

Pe primul loc, detașat, este Nickledown Jr. Nu contează ce desen animat, dar ăsta să fie. E pe poziția 510 la telecomandă, știu să apăs tastele astea și în somn. Și au început să-mi placă și mie. Că, dacă tot sunt obligat să le văd, măcar să găsesc ceva fain în activitatea asta.  Și, da, uneori, chiar dacă fiică-mea nu mai e lângă mine, dacă tv-ul a rămas pe desene animate, îl las tot acolo, să văd sfârșitul episodului respectiv. Păi nu sunt eu Taticool? Nu trebuie să știu să-i povestesc finalul desenului?

Pe locul al doilea este Disney Jr. Din exact același motiv ca la primul. Acolo găsim Sophia I, Doctorița Plușica, Garda Felină. Nu știți ce sunt astea? E clar că nu sunteți părinți încă! Sunt seriale de desene animate.

Locul al treilea este adjudecat de orice post tv de știri. V-ați prins, nevasta e acasă, iar copilul pe-afară. Deci, da, câștigă ea. Chiar și ea! Nu era suficientă Daenerys Taergaryen, acum mai intră în joc și Cersei Lannister.

Locul al patrulea, paradoxal, merge la Bake Off. Da, a fost una dintre puținele emisiuni pe care le-am privit cu toții, în familie, și care ne-a mulțumit tuturor gusturile. Era și normal, când vezi un tort delicios, uiți de desene animate și de știri. Așa sunt femeile, un dulce bun face cât o mie de cuvinte! Pe același palier, au mai fost, ocazional, Masterchef și Vocea României. Mâncare și dans, două dintre preferințele Sophiei.

Ultimul loc este doar al meu! Măcar atât! După cum v-ați prins deja- Game of Thrones. Dar, doar după ce adoarme copilul. Adică în reluare sau pe HBO Go. Asta dacă nu adorm și eu odată cu ea.

Dar, nu-i nimic, în timpul zilei, oricum ești la birou, copilul la grădiniță și poți să renunți la vreo întâlnire importantă, doar ca să vezi un episod pe care, deja, l-a văzut toată lumea și îți strică suspansul comentând despre finalul lui pe facebook.  Noi să fim sănătoși! În rest, trăiască recorderul și internetul!

La voi cum se întâmplă? Aveți vreodată prioritate la telecomandă?