Banii și dragostea în cuplu: ea n-are pe altul, dar tu, bărbate, ai niște complexe!

Articol dedicat exclusiv bărbaților. Doamnelor, ne pare rău, nu trageți cu ochiul că poate vă vine pofta să profitați de noi! 🙂

Se spune că, în spatele unui bărbat puternic, stă o femeie și mai puternică. Nimic mai adevărat.

O femeie, dacă e cea potrivită, va ști întotdeauna să te facă să crești, îți va da încredere în tine, te va motiva să faci mai mult, mai mult și mai mult pentru tine, pentru ea, pentru familia voastră. Va ști să îți spună mereu o vorbă bună, să îți dea o soluție salvatoare sau măcar să te îndrume cu gândul spre una.

Vei fi un macho, un neînfricat, un neînvins în orice. Zmeu vei fi cu o așa femeie lângă tine! Dar ce te faci când femeia aceasta e mai puternică din toate punctele de vedere? Aici mă refer și ca energie, ca task-uri pe ordinea de zi, financiar…

O femeie care e și mamă e o super femeie. Jur că e! Sincer, nu ai cum să gătești zilnic, să speli, să întinzi rufe, să dai cu mopul, cu aspiratorul, să strângi jucării, să schimbi copilul, să îi dai să mănânce, să faci cumpărături, să te joci, să știi să zâmbești mereu, să ai răbdare, să mergi la serviciu ca şi scoasă din cutie și colegii să nu bănuiască nicio secundă că tu, până la ora respectivă, ai făcut un milion de chestii, acolo să dai randament, nimeni să nu aibă nimic să îți reproșeze, să ai mereu manichiura perfectă, să te întorci acasă și să o iei neobosită de la capăt. NU AI CUM! Sau ai, dacă ești o super femeie!

Eh, peste toate astea, suntem noi, bărbații, iubiții lor, care suntem niște firi extrem de orgolioase. Vrem să dominăm, să fim cei mai tari şi nu concepem să fim mai prejos. Și, dacă intervine problema majoră, și anume cea financiară, totul pare că se duce de râpă.

Dacă noi suntem cei care aduc cei mai mulți bani în casă, parcă în mintea noastră, balanța ar fi cumva echilibrată. „Eu câştig bine, eu ţin familia, mi se cuvine totul”. Nu ne mai pasă chiar atât de mult de ceea ce e prin jurul nostru.

Avem impresia că toate se rezolvă, că orice problemă are soluţie, suntem mai superficiali cu cei din jur, mai ales cu femeia de lângă noi. Mulţi aflați în situaţia aceasta se consideră cei mai obosiţi, ei au cele mai multe lucruri pe cap, ei, ei, ei! Alţii… sunt doar pe lângă ei, trebuie să se descurce. Ei sunt baza!

Şi, dacă fac ceva în plus, adică dacă preiau din task-urile femeilor de lângă ei, li se pare că le fac un mare favor. Nu vrea sex? Clar au pe alții! Ăsta e primul gând…

Eh, dar când nu ne încadrăm în categoria asta, ci în cea în care suntem inferiori financiar, parcă totul devine puțin frustrant și ne gândim că putem compensa pe alte planuri. Primul gând? În pat. Clar în pat! Acolo putem fi zmeii care ne dorim să fim, acolo putem să o facem fericită, să fie a noastră, acolo putem să o facem să înțeleagă și să știe cine poartă pantalonii în casă, sau mai bine spus cine tocmai și i-a dat jos.

Am putea spune că problema e rezolvată. Nu prea e… La un astfel de program haotic, la un astfel de consum de energie, orice super femeie, orice supraom cedează. Bateriile se consumă, mor. Frustrarea se adânceşte și mai mult și tu, bărbate, te gândești: „Pana mea, câștigă mai mult ca mine, face atâtea lucruri, e iubitoare cu copilul, cu mine, nu ne lipsește nimic, dar nu vrea sex. O avea pe altcineva?”.

Dacă te duci cu gândul în direcția asta, iartă-mă că îți spun, dar ești defazat total. Dacă ar fi avut pe altcineva, ai fi ştiut. Sigur ai fi ştiut… Dacă adoarme când tu vrei sex nu înseamnă 100% că are pe altul…

Cam când crezi că ar mai putea să încapă un amant în programul ei? Cam cum crezi tu că un om poate să aibă energie pentru un astfel de program în fiecare zi? Cum poți măcar să te duci cu gândul în direcția asta?

Ce poți să faci, te întrebi?

  1. Lasă frustrările să fugă de lângă tine.
  2. Nu te mai gândi că nevastă-ta câștigă mai mult.
  3. Încearcă să compensezi inferioritatea financiară cu altceva şi… nu doar prin sex…

Cu ce?

Îți spun și asta:

  1. Poate că aspiratorul ăla stă bine și în mâna ta.
  2. Să duci gunoiul nu e o așa mare tragedie.
  3. Să apeşi două butoane pe mașina de spălat, sincer, n-a omorât pe nimeni.
  4. Pune mâna și găteşte ceva bun. Se va simți flatată, i se va părea chiar sexy să te vadă în faţa aragazului. Și nu, nu trebuie să fie ceva super mega fancy… E destul să faci chiar și niște cartofi prăjiţi cu brânză rasă. Ştii ce buni sunt mâncaţi în doi?
  5. Joacă-te cu copilul. E și al tău!
  6. Întreab-o cu ce poți să o ajuți. Va conta mult!
  7. Din când în când, poate îi pregătești o baie fierbinte ca să se mai relaxeze și ea.

Ai înțeles? În cuvinte mai puține: nu te gândi vreodată în felul următor chiar dacă aduci sau nu aduci mai mulţi bani decât ea acasă: „Asta avem cu asta defilăm! E mamă, trebuie să-l crească! E femeie, trebuie să gătească!”. Nu o îndepărta de tine pentru că tu ai nişte frustrări adunate. Nu uita că sunteți o echipă! Aşa aţi pornit la drum.

Eh, dacă tu îți schimbi puțin comportamentul, dacă ești ceva mai implicat, dacă pleci urechea la nevoile ei, dacă încerci să o înțelegi, să îi fii alături, să fiți o echipă, crede-mă: artificii pe tavan scrie pe voi! Vei avea parte de cel mai bun sex, chiar dacă nu va fi în fiecare seară, sau de 3 ori pe zi ca pe vremuri. Dar când va fi, va fi de super calitate!

P.S: Nu puneţi niciodată banii pe primul loc. Sunt doar un mijloc, nu o soluţie. Într-adevăr, dragostea trece prin stomac, dar sunteţi doi. Şi foarte important: dacă o dată, de două sau trei ori, nu vrea să îţi cadă la aşternut, nu o acuza că are pe altul…

PPS: Dacă, totuși, au citit acest articol și doamnele, mesajul este același și pentru voi: nu vă neglijați iubiții. Din când în când, trimiteți copiii prin vecini și aprindeți împreună artificiile. Puteți spăla vasele și mâine, la fel ca și rufele. Nu e o urgență. Fericirea voastră din cuplu e cea mai importantă!