Atunci când sufletul ți se rupe în două, dar trebuie să pleci

Ați aflat deja, nu? Sunt prezentatorul Survivor România. Va fi difuzat de Kanal D și se va filma în Republica Dominicană. V-a surprins anunțul ăsta? Și pe mine. Foarte tare!

Hai să vă povestesc pe îndelete. Și apoi judecați. Sunt chiar foarte curios ce ați fi făcut voi în situația mea! Ați fi spus NU sau DA? Eu am spus DA. Deși voi lasa totul în urmă: doi copii, soția, business-ul. Pentru 5 luni!!! Cum am putut face asta, în condițiile în care, cel puțin în ultimii ani, tot ce am construit a fost în jurul copiilor mei?

Sunt de profesie jurnalist, iar visul meu a fost să prezint. Am început cu live-urile de știri, apoi emisiuni. Iar acum acest mega- proiect. Colaborarea cu Survivor vine, însă, după niște ani, în care, din multe motive, prezența pe sticlă a fost mai redusă. M-am concentrat pe online, pe lucrurile minunate pe care le fac împreună cu prichindeii mei, am creat Taticool, aici unde și citiți acum.

Și îmi cam luasem gândul de la o emisiune, de la proiecte mari în tv. De fapt eram tare bine cu ce făceam, eram extraordinar de ocupat și, slavă Domnului, de succes nu duceam lipsă.

Într-o sâmbătă, pe la prânz, am primit un telefon. Așa… din senin. Mă jucam cu fiu-miu și n-am răspuns. Am sunat mai târziu. De la celălalt capăt al firului, mi s-a precizat că cei din Kanal D ar vrea să mă cunoască pentru Survivor. Hm!

Hai că vin la o probă, dar eu sunt ok acasă!

Am dat probele, au urmat câteva zile cu tot felul de alte teste și discuții.

Apoi liniște! Foarte multă liniște! Și foarte multe zile trecute. Săptămâni întregi.

În sufletul meu, s-au întâmplat lucruri. Inițial eram hotărât să nu merg în Dominicană. Sincer! Aș fi lăsat prea multă dragoste și prea mult bine acasă. Clar!

Apoi, de la probele acelea, timpul a tot trecut. Și, fără să vreau, fără să realizez conștient, ajunsesem să-mi doresc foarte tare proiectul ăsta. Până la urmă, e un show fabulos, e o mare oportunitate profesională, este WOW! Și da, am ajuns să mi-l doresc ca Golum inelul! 🙂

Pentru că visul meu cel mare, când am intrat în această industrie, era, acum, în fața ochilor mei. Uitasem că aveam acest vis, era ascuns bine în suflet, dar n-a dispărut vreodată.

Eram convins că aleseseră pe altcineva. Și îmi părea foarte rău. Simțeam că, oricât de bine aș fi fost cu familia mea, împlinerea mea ar fi fost completă cu acest proiect.

Zilele trecute, tot când mă așteptam mai puțin, am primit un alt telefon. ACEL TELEFON! Și da, am fost mega fericit. Deși, fix în același timp, mi s-a rupt sufletul. De Sophie, de bebe, de Cristina, de toți ai mei.

5 luni!!! Fără ei! 5. Sophia cu lacrimi în ochi. Cristina trăgând adânc aer în piept. În condițiile în care, până acum, am fost departe de ei doar de vreo două ori și doar câteva zile.

Și poate aș fi spus NU în continuare, dacă n-ar fi fost soața. M-a susținut enorm pentru acest proiect.

Nu ai cum să refuzi! E visul vieții tale! Nu trebuie să te sacrifici pentru noi! Ne vom descurca! Stai liniștit, vom vorbi la telefon, ne vedem online. Copiii cresc și cu tine plecat câteva luni. E ok!

Așa soață să am eu? Mda, iată de ce suntem de 12 ani împreună.

Deci, da ! Am decis să plec 5 luni departe de casă. Pentru că, înainte de a deveni părinte, aveam un vis. Iar acum îl pot împlini. Și, pentru că, deși ți se rupe sufletul, a-ți sacrifica visurile pentru copii nu este soluția de a fi fericit. Ci trebuie să faci și lucruri doar pentru tine. Îmi iubesc copiii enorm, îmi va fi foarte greu fără ei, dar urmează câteva luni doar despre mine. Pentru că, peste ani, aceiași copii vreau să fie mândri de tatăl lor și profesional.

Voi ce ziceți ? Ce ați fi făcut în locul meu ?

P.S. : Producătorii Survivor au acceptat să-mi pot aduce, în Dominicană, și familia câteva zile, într-o vacanță. Deci vor fi 5 luni de dor, cu o pauză de respiro. Supraviețuim !

P.S.2: Respiro nu va fi și de la proiectul „TATICOOL”. Voi contiunua să scriu!