Atunci când mami face minuni în bucătărie

Cum, Doamne iartă-mă, să le rezolvi pe toate? Cum? Cu doi copii și fără ajutoare, cu două cariere și foarte multe lucruri de făcut? Păi, în loc să ne plângem, am ales să fim foarte organizați, să ne calculăm fiecare minut în parte de peste zi, să ne completăm și să ne susținem. Și să inventăm foarte mult, să creăm lucruri inedite, dar care li se potrivesc de minune copiilor noștri.

De exemplu, o mare corvoadă poate fi pregătirea mesei. Sophia are 8 ani, Dan Christian 11 luni. Deci mănâncă lucruri foarte diferite. Plus că amândoi sunt mofturoși. Deci este o mare provocare să le gătești. Și ce să mai zicem de faptul că trebuie să le gătești separat, mese diferite, în funcție de necesitățile lor.

Totuși, pentru că, așa cum v-am spus, suntem inventivi, am reușit cumva să le gătim, de multe ori, la un loc pentru amândoi. De fapt, mami este eroina din bucătărie, iar eu o ajut acolo unde are nevoie.

Uite așa, ciorbița e făcută fără sare, iar, în farfurie, Sophia își adaugă cât îi trebuie, sau cărnița se face mai nou la cuptor și fără condimente și nu în tigaie. Bine, sincer, de multe ori, mâncarea asta nu prea are gust, dar, ne bucurăm că ne încadrăm în timp cu toate.

Are mami, însă, o rețetă mega gustoasă de ne dă pe toți pe spate. E preferata bebelușului, mănâncă și două porții o dată, plus că îi dă o grămadă de vitamine și proteine. De multe ori, este masa lui de la ora 5. Și pentru gustările Sophiei e perfectă rețeta mămicii. Împreună cu un iaurțel Danonino, îi asigură tot ce are nevoie din punct de vedere al hranei în pauza mare de la școală.

Așadar, cu surle și trâmbițe, în bătăi de tobe, vă prezint mai jos rețeta minune a mămicii, un aliment care se potrivește perfect și unui bebeluș și unei fetițe de opt ani.

Budincă cu paste, brânză dulce, stafide, banane și măr copt

Recunoașteți că vă plouă-n gură numai citind ingredientele. Și este și foarte hrănitoare, delicioasă și le oferă celor doi vitaminele de care au nevoie.

E foarte simplu de făcut, realizarea ei durează cam 40 de minute și sunt folosite doar ingrediente naturale.

Mai întâi se curăță merele de coajă, se taie felii și se pun în forme, la copt. Noi folosim forme ca să avem porții mici, ușor de pus în cutia de prânz a Sophiei.

Pe lângă mere, puteți adăuga și prune. Sunt delicioase și ele coapte. Fideaua se fierbe în lapte și lasă la răcit. Separat se bat două/ trei ouă, în care se adaugă bucăți de banană și brânzică proaspătă. Pentru gust, se pot adăuga coajă de lămâie și aromă de vanilie. Peste această compoziție se adaugă fideaua. Tot aici se pot pune și câteva stafide sau merișoare. Bebele le fugărește prin aluat.

Când merele aproape s-au copt, se toarnă compoziția cu brânzică și se dă încă o dată la cuptor. Budinca se servește rece, iar lingurița perfectă trebuie să conțină și puțină zeamă lăsată de merele coapte. E un deliciu!

Particular, la bebeluș, îi mai punem câteva bucățele de banană sau muguri de pin pe care i le servim împreună cu budinca, iar Sophiei, mami îi pune și câteva bombonici decorative. Nu de alta, dar e așa o competiție la școală la gustări!!! 🙂 Da, nu râdeți, fiecare copil își dorește ca gustarea primită să fie cea mai arătoasă. Că mănâncă toți la un loc și fac schimburi.

Iar gustarea ideală a Sophiei este budinca minune a mămicii și un Danonino Bio, un pouch de 70 de grame, produs bio, realizat din lapte, fructe delicioase și zahăr doar din trestie de zahăr. Practic îi satisface pofta copilului, îi dă energie și îi asigură și o gustare hrănitoare. Iar Bio Pouch și budinca mămicii se completează de minune!

Dacă aveți rețete și pentru noi, vă rog să mi le faceți cunoscute. Ideea e așa: meniuri care pot fi servite și bebelușilor și copiilor mai mari. Și care să nu consume mult timp! Vă rog, fără chestii de ne țin zile în șir în bucătărie, că nu avem timp!!!!