Atunci când dai copiilor putere (P)

Schimb de roluri. E un joc pe care vă încurajez pe toți să-l faceți cu copiii voștri. Astfel puteți afla ce gândesc cei mici. Despre anumite lucruri și situații, dar și despre voi. Da, da. Atunci când primesc atribuții de adulți, se transformă exact în personajele pe care le văd prin casă. Deci mare atenție ce vă doriți, pentru că s-ar putea să aflați niște adevăruri nu tocmai plăcute despre voi! 🙂

De exemplu, în trecut, Sophia a primit rolul de profesoară și a înțeles cât de greu este să fie cadru didactic. Altă dată, pentru câteva minute, a fost responsabilă de educarea frățiorului. Și a zis că nu mai repetă vreodată momentul. 🙂

Cel mai mult îi place, însă, atunci când are dreptul să devină părinte. Mai ales tati! A râs de mine, o dată, când a zis că berea mă face acidulat și că ea nu va bea deloc așa ceva, chiar dacă, atunci, era vorba despre o bere fără alcool.

Ultima trăznaie pe care am făcut-o împreună a fost legată de o reclamă pentru Danonino. Mai exact, în luna noiembrie, cei de la Danonino îi invită pe copii și părinții lor să-și facă propria reclamă la un produs al brandului. Adică să zică pe limba lor de ce le place, de ex, iaurtul bio. Ei fac clipul, apoi îl urcă pe site-ul Danonino și pot câștiga tot felul de premii interesante. Pe scurt, e o joacă între părinți și copii, pusă la cale de Danonino.

Iată cum a fost la noi!

Noi am vrut să fim mai cu moț, așa că i-am dat putere Sophiei. V-am spus doar că îți descoperi copilul foarte mult prin astfel de jocuri de împuternicire a celui mic.

Așa că fiică-mea a devenit regizor. Mda, nasoală situație. Pentru că, aproape instantaneu, din delicata fetiță ce era, Sophia a devenit un tiran. Foarte organizată, cu ceasul în mână și fără minima dorință de a accepta scuzele celor de pe platou, s-a pus pe treabă. Sau m-a pus la treabă pentru că eu eram actorul și ea șefa. Vedeți clipul ca să vă lămuriți exact.

A scos niște replici!!! Pff! Nu mă așteptam să mă surprindă și la acest capitol, dar iată că a făcut-o.

Mda, m-am conformat și am făcut tot ce mi-a cerut mini-regizorul. Mi-a plăcut mult de ea pentru că a înțeles că, atunci când primești un job, trebuie să fii foarte serios. Iar ea a fost exemplară.

Iar eu am mai aflat ceva despre mine, prin ochii ei. Că ar trebui să mănânc mai multe iaurturi, în loc de… fripturi de porc. Ea mi-a spus asta, cu o nonșalanță debordantă.