Atunci când construim castele, nu unim doar cărămizi, ci visuri!

  1. În această fotografie, Dan Christian învinge balaurul pupăcios. I-a aplicat o șosetă mirositoare cu o precizie excepțională direct în nas. Sophia a sărit și ea în ajutorul voinicului și, cu un curaj de neimaginat, a cucerit burta monstrului.

Împreună fac o echipă fantastică. Sunt frate și soră, iar în poveste sunt cavaler și prințesă. Și visează. Și râd. Și sunt fericiți. Au învins zmeul pupăcios. Și cred că orice este posibil, că totul stă în forțele lor.

Apoi povestea continuă cu un nou palat, cu o nouă aventură. Construiesc din temelie un castel de cleștar. Cei doi se transformă în meșteri pricepuți și lucrează cu precizie. Cărămidă cu cărămidă, clădirea capătă forme. Ajută și zidarul șef, instalat în această funcție, după ce voinicii au învins balaurul. Se bucură pentru micii mari meșteri care cred că totul este posibil în viață, că totul stă în forțele lor.

Se joacă așa ore în șir, schimbând rolurile între ei sau inventând unele noi. Iar monstrul pupăcios se transformă, la rândul lui, în meșter sau balaur sau ce funcție îi dau cei doi. Îi ascultă cu atenție și le îndeplinește poftele întocmai.

Pentru că ăsta este rolul părintelui, dragii mei. Să facă parte din poveștile și, mai ales, din POVESTEA copiilor lui. Rol principal sau secundar, dar întotdeauna în spatele prichindeilor, atent la mișcările lor, la ideile și planurile lor. Pregătit mereu să intervină atunci când o cărămidă din construcție stă să cadă.

Să-i ghideze pe cărări necunoscute, să-i sprijine, să-i vegheze, dar mai ales să le dea celor mici încrederea că orice este posibil. Să sufle tare, tare în aripile lor, care acum apar și care vor continua să crească ani în șir până când, într-o zi, poate, vor schimba lumea!

(P) Articol realizat la invitația Danonino, care, pentru acest început de toamnă, vă recomandă iaurtul cu vitaminele C și D pentru susținerea sistemului imunitar și Calciu pentru oase puternice. E vremea să fim atenți la acest aspect, odată ce temperaturile se modifică, odată ce a început sezonul rece.

Cât despre noi, știți deja că suntem fanii acestor iaurțele, așa că vă dorim poftă bună! Și fiți personajele poveștilor copiilor voștri!