Așa m-a lovit un dor de mirosul pielii ei! (P)

Am găsit poza asta printre foldere. Și așa m-a luat un dor…. pff! Parcă ieri îi simțeam în nări mirosul acela de piele de bebeluș. Un miros aparte, cum doar nou-născuții îl au.

Un miros oribil pentru oricine altcineva decât părinții lui. Sincer. E nașpa!

Pentru mama și tatăl lui, însă, mirosul ăla e divin. E un amestec de lapte, de creme și de piele care încă nu a uitat izul placentei. Pfff! Da, era un miros senzațional.

Și, în fiecare seară, îmi umplea nările. Am avut curajul ca, din prima seară acasă, eu să-i fac băiță. Și, după dușul acela rapid, venea momentul pe care cred că, după doar câteva săptămâni, îl așteptam amândoi cu nerăbdare. Era momentul masajului de seară. Ea, fetița mea, primul născut, moștenitoarea “imperiului” și eu, cel mai mândru și fericit tată din lume. Rupt de oboseală după o zi plină la muncă, dar emoționat precum Golum în Stăpânul Inelelor. „My precious” se abandona în mâinile mele și mă lăsa să-i mângâi tot trupușorul. Fiecare cută, fiecar pliu, fiecare degețel.

Și stătea a mea “văcuță”, căci, acum, după ani, nu pot să-i spun altfel, :), stătea minute în șir și savura masajul. Hai să fim serioși! Cui nu-i place masajul? Iar bebelușii ăștia zici că vin cu informațiile direct de la noi. Nu cunosc bebeluș căruia să nu-i placă mângâiala și răsfățul de acest gen.

Sophia mea a tânjit mulți ani după masajul lui tati. Și acum o mai apucă și e chiar savuroasă. Caută prin sertarele cu cosmeticele de-ale maică-sii și vine cu cremele la mine. “Tati, vreau masaj!”. Mda, iar eu o ascult cuminte și îi fac poftele. Până la urmă, va rămâne mereu bebelușul meu.

Voi repeta poveștile astea. De pe 12 decembrie, voi redeveni maseur cu acte în regulă. Nu cred că băiețelul ce va apărea în viața noastră va zice “pas” la răsfățul ăsta. Și îmi face și mie bine. Sunt niște momente fantastice de deconectare de la grijile de zi cu zi.

Oricum, la bebeluși, grija față de pielea lor e obligatorie. Pot suferi, încă de la naștere, de tot felul de afecțiuni, mai ușoare sau mai complicate. De la acnee neonatală, la dermatită seboreică, la dermatita de scutec sau, pur și simplu, de piele uscată. Puteți găsi mai multe detalii specializate aici. Deci hidratarea pielicicii nou-născuților e obligatorie.

Nu mai știu la Sophia ce foloseam, dar acum mi-au atras atenția niște produse de la Kokoso. Sunt create pe bază de ulei de cocos 100% organic, ulei ce este absorbit foarte repede și ușor de pielea micuțului. Uleiul de cocos conține o combinație inedită de acizi grași (care se regăsesc și în laptele matern) foarte buni pentru hidratarea dermei.

E o gamă întreagă de produse pe bază de ulei de cocos, de la creme de masaj, până la creme pentru pielea capului și geluri de duș fără parfumuri. Merită încercate. Până la sfârșitul anului sunt și reduceri pe site-ul celor care le aduc în România. Și, dacă aruncați un ochi, uitați-vă și la alte produse. Sunt acolo unele deja celebre, precum o jucărie pentru dințișori foarte apreciată de bebei- Matchstick Monkey.

CONCURS

Și pentru că am încercat noi înșine cremele Kokoso și ne-au plăcut maxim, vreau să fac cadou un set unui cititor. Ofer, prin tragere la sorți, unui fericit cititor acest set complet. Evident sper să participe doar părinți de copii mici sau viitori părinți. Dar, asta depinde de voi.

Regulile concursului sunt simple:

  • Concursul se va desfășura pe pagina de facebook Taticool, la postarea acestui articol.
  • Înscrierea în concurs se face printr-un comentariu.
  • Comentariul trebuie să conțină un răspuns la întrebarea: „Care este cea mai interesantă/ dificilă provocare pe care o aveți/ ați avut-o în îngrijirea celui mic în primii 3 ani de viață și cum ați rezolvat-o?”
  • Premiul concursului: Set Cadou Kokoso: Esențiale Pentru Nou Născuți, Setul Conține: Crema Pentru Bebeluși Din Ulei De Cocos 100% Organic – 70g, Crema De Duș Pentru Corp Și Păr Fără Parfum Și Buretele Natural Konjac Pentru Bebeluși.
  • Concursul va dura 3 zile, din momentul publicării articolului.
  • Pentru fiecare participant va fi luat în calcul, pentru tragerea la sorți, un singur comentariu.
  • Extragerea se va face automat, prin softul woobox.
  • Taticool nu colectează datele personale în alt scop decât pentru a trimite, ulterior, premiul către câștigător.