Aplicația care chiar îți face mai liniștite nopțile cu bebe. N-am crezut că se poate!

Dumnezeule, ce haos a fost la noi în primele luni cu Sophia! Ați trecut și voi prin asta, sunt sigur. Iar viitoarele mămici trebuie neapărat să citească articolul ăsta, ca să nu pățească la fel ca noi, ceilalți.

Haosul e creat de fricile proaspeților părinți. Dacă doarme copilul prea mult, dacă nu mănâncă suficient, dacă plânge prea mult, dacă are temperatură prea mare, dacă nu face prea des în scutec, dacă, dacă, dacă…. sunt mii de întrebări la care, aparent, proaspeții părinți nu au răspuns. Și se creează o mare, mare tensiune în familie.

Nu există părinte care să nu recunoască faptul că i-a fost foarte greu în primele luni cu bebele acasă. Oricâte ajutoare ai avea, când îți vezi copilul moale în brațe, când simți că îi frige fruntea, te apucă groaza. Groaza aia mare de tot, pe care n-ai mai trăit-o vreodată. Și te apuci să suni în miez de noapte pe oricine ar putea să te ajute. De la pediatru, la prieteni, toți devin, la rândul lor, disperați. De tine, însă.

Bun. Adevărul este, însă, că multe dintre aceste temeri ale proaspeților părinți sunt nefondate. Da, bebelușii mai fac puseuri de temperatură, da, bebelușii se mai constipă, da, bebelușii plâng. E normal. Dar părinții ăștia noi habar n-au de aceste normalități și se panichează.

Philips Avent a dezvoltat o aplicație care caută să-i liniștească pe noii părinți. Mi se pare genială!!! Am testat-o câteva zile și îmi place foarte mult. Asta pentru că vine cu statistici, cu sfaturi de la specialiști, cu cifre. Lucruri certe, nu invenții, nu speculații.

Hai să vă povestesc pe îndelete.

Aplicația se numește uGrow baby development tracker și poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play. 

O poți folosi, dragă viitoare mămică, încă din timpul sarcinii. Ai o mulțime de articole realizate în colaborare cu specialiști în nutriție sau medici. Sunt informații utile care îți pot elimina multe dintre întrebări.

Cu adevărat indispensabilă devină după naștere. La acest capitol, n-am mai văzut ceva mai bine documentat.

Îți spun de la început că aplicația asta nu ghicește, ci face statistici. Iar pentru rezultate, are nevoie de date, date pe care trebuie să le introduceți voi, proaspeții părinți. Poate veți spune că nu aveți timp, dar, credeți-mă, dacă vă rezervați câteva minute seara, aplicația vă va fi extrem de utilă.

La început, creezi profilul bebelușului tău. Cum vă spuneam, am testat-o. Pe bebelușul meu îl cheamă Vasile și a avut, la naștere, aproape 3 kilograme și jumătate.

Ca și la perioada sarcinii, și acum ai o mulțime de articole documentate din care afli informații foarte utile pentru bebelușul tău dar și pentru tine. De exemplu despre alăptare, subiect care știu că stârnește multe întrebări printre proaspetele mămici.

Cum îți spuneam, însă, aplicația poate aduce liniștea în casă prin oferirea de statistici. În foarte multe domenii: alăptare, colectare lapte matern, biberoane, somn, plâns, greutate, lungime, temperatură, scutec.

De exemplu, dacă introduci periodic datele voastre, uGrow îți poate afișa tiparele de alăptare a bebelușului în timp. Când vrea să mănânce, cât timp stă la sân și chiar din care sân îi place să tragă mai mult!!! La fel și cu biberoanele, fie că îi dai lapte matern sau formulă. Aplicația va crea aceste tipare și tu vei ști când e ceva în neregulă cu bebelușul tău sau cum evoluează și îi vei putea arăta pediatrului statistica.

Aceeași aplicație funcționează foarte bine în privința greutății copilului. Aici statistica ar trebui să-i calmeze definitiv pe părinții alarmați că bebelușul lor nu ia în greutate. Introduci datele periodic și vezi dacă micuțul este peste sau sub standardele Organizației Mondiale a Sănătății. La fel, toate aceste statistici pot fi prezentate medicului pediatru.

Foarte mult mi-au plăcut informațiile pe care ți le oferă aplicația în privința temperaturii copilului. Introduci datele periodic și se creează un tipar al bebelușului tău și vei realiza care sunt cifrele în jurul cărora se învârte. Iar, dacă e în grafic, aplicația îți spune clar că are o temperatură normală, așa că poți să te liniștești și tu.

În urma introducerii repetate a datelor bebelușului meu Vasile, aplicația furnizează cam astfel de informații. Multe și folositoare.

Așadar: nu te costă nimic să descarci aplicația asta. Rău nu are cum să-ți facă. Dar, dacă vrei, îți poate face foarte mult bine. Asta ca să nu te mai panichezi aiurea și să consulți statisticile, cifrele astea clare care nu lasă loc de interpretări.

Concluzia mea, sper să fie și a ta în curând, uGrow baby development tracker RULES!