Cum am ajuns să mă bat cu fiică-mea pe aspirator!

dirt-devil

Nu mi-a plăcut niciodată să fac curățenie prin casă. Adică, pune-mă să schimb un bec, să repar instalația electrică, să sudez o țeavă, dar curățenie, nu! Ce să-i faci? Sunt bărbat până la urmă și, deși nici la partea cu reparatul țevilor, nu mă prea pricep, la curățenie sunt praf de-a dreptul.

Cei de la Dirt Devil mi-au trimis, însă, un aspirator să-l testez. Se numește Cavalier și, la început, am fost destul de sceptic.

Cum, însă, provocarea mi s-a părut interesantă, hai să-l încercăm. Testul video, cu toate trăznăile noastre îl vedeți mai jos.

Chestia asta mică, numită aspirator, e foarte tare. Adică, deși ți-e foarte greu să crezi că e un aspirator, pentru că e foarte mic, tocmai asta e faza mișto.

Are doar două kilograme și m-am luptat, la propriu, cu fiică-mea care să-l testeze dintre noi doi. Pur și simplu nu puteam să i-l iau din mâini pentru că i se părea o joacă foarte faină să facă treabă în casă. Acum avea și cu ce, așa că distracția era maximă.

dd698-1_15

Și nu ne-am oprit aici: partea cu distracția a fost interesantă, dar trebuia chiar să vedem de ce este în stare acest aspirator. Așa că, zic eu, l-am supus testului suprem: am dat cu confetti în casă!!! Știți cât de greu este să scoți hârtiuțele alea din covor? Groaznic.

dd698-1_08

Adevărul e că m-am șocat puțin după ce am lansat bomba de confetti în mijlocul casei. E o imagine destul de greu de digerat, în urmă căreia te aștepți să ai de muncă ore întregi.

Aspiratorul de la Dirt Devil este, însă, unul portabil. Adică nu ești limitat de un cordon electric, poți merge oriunde cu el. Îl poți folosi pentru aspiratul în mașină și cam pe orice suprafață, pentru că are și accesorii.

dd698-1_06

dd698-1_04

Dezavantajul la un aspirator portabil este, însă, că are o autonomie limitată, fiind cu baterii. La Cavalier, bateria ține 24 de minute. Mi s-a părut puțin la început. Dar e suficient pentru o aspirare rapidă. Dacă vrei să-l folosești pentru o curățenie ca cele de Crăciun sau Paște, sfatul meu e să iei o pauză, să bei o cafea și, în timpul ăsta, să mai lași aspiratorul la încărcat câteva zeci de minute.

Aspiratorul ăsta compensează autonomia limitată printr-o forță de absorbție destul de mare. Deși pare firav, având dimensiuni reduse, e puternic. Vine cu un buton „Turbo”, care, odată apăsat, învârte peria principal și crește forța de absorbție.

Mai are o chestie care mi-a plăcut: se poate fixa în perete, cu toate accesoriile lui. Îl pui lângă o priză și îl poți folosi oricând.

dd698-1_10

Concluzie: e un aspirator foarte șmecher, își face prețul, deși este ceva mai scump decât un aspirator de duzină. Are multe accesorii și îl poți folosi pentru aspirarea oricărei suprafețe, are un desing superb și calitatea cea mai mare: e foarte ușor. Atât de ușor, încât nu am nevoie să învăț să fac curățenie în casă. O las pe fiică-mea! 🙂