Acolo unde există dragoste, există viață!

„Acolo unde există dragoste, există viață”. Cuvintele lui Mahatma Gandhi îmi răsună în minte aproape în fiecare zi. Îmi răsună în minte atunci când îmi privesc soția, atunci când îmi privesc fiul dormind sau făcând năzbâtii prin sufragerie. Mi le repet în minte, îi mulțumesc Cerului că mi-a permis și că îmi permite să trăiesc în fiecare zi acest miracol numit dragoste.

De când a apărut fiul nostru, viața ni s-a schimbat radical. Cred că și a ta, cititorule. N-are cum să fie altfel. Și dacă ți-ai lăsat copilul la bunici în majoritatea timpului, tot schimbată radical îți e viața.

Nu mai ai timp de mai nimic. Serviciu- casă. Cam la asta se rezumă viața ta de zi cu zi, nu? Asta dacă nu cumva casă- casă e itinerariul tău zilnic. Știu cum e… Îmi e dor de soția mea, îmi e doar de zilele acelea în care leneveam, de zilele acelea în care ne urcam în mașină și plecam unde vedeam cu ochii. Mă înspăimântă fiecare puseu de febră, fiecare tuse ciudată, fiecare julitură și fiecare listă de cumpărături pe care mi-o lasă soția. Mi-a fost greu să mă obișnuiesc cu toate schimbările și recunosc, cu unele încă sunt stângaci. Și… au trecut deja doi ani…

Știi ce mă salvează? Dragostea. Atât de simplu.

Sentimentul ăsta numit dragoste, care ne înalță dar ne și dă câteodată de pământ, e tot ceea ce ne salvează. E suflet, e sclipire, e dăruire. Când iubești cu fiecare celulă, cu fiecare suflare nimic nu te ține în loc, imposibilul devine posibil, lipsa de chef devine zel.

Știu… e ciudat cum timpul trece peste noi. Tot ceea ce era nou într-un cuplu acum e rutină, tot ceea ce era cu fluturi în stomac acum e normal. E greu să rămâi la fel, e greu să ții focul aprins. Cum crești un copil, cum evoluezi ca om, cum te străduiești ca, în fiecare zi, să fii mai bun în ceea ce faci, la fel trebuie să fii și în dragoste. Ca să o păstrezi, să o crești trebuie să tragi ca un nebun. Te-ai lăsat pe tânjeală? O pierzi… O pui mai jos în lista de priorități? O pierzi… E păcat… Bucuria e în detalii mici, aparent nesemnificative. Fă din banal interesant, fă din nimic spectacol! O porție de macaroane cu brânză poate fi un deliciu în doi, iar o pungă de semințe, cel mai bun tort. Totul ține de detalii.

Lasă dragostea să-și facă de cap în sufletul tău. Las-o să te invadeze zi de zi, să-ți coloreze clipa, să te piardă și tot ea să te salveze. Las-o să-ți ridice ziduri pe care cu bucurie să le dobori. Las-o să fie! Las-o să se întâmple! Trăiește-o! Privește-o în ochi și spune-i: „Eu nu te las să pleci!”. Odată ce i-ai deschis ușa și ai simțit că te-a lovit ca un marfar primește-o și păstreaz-o.

Nu uita de tine, nu uita de voi. Acel voi care până mai ieri erați doar doi, azi sunteți trei, poate patru sau chiar cinci. Cu atât mai bine! Bucurați-vă de dragoste în toate formele ei pentru că fără ea suntem pierduți.

„Acolo unde există dragoste, există viață”. Să nu uitați asta…