A venit, e aici, câtă bucurie! A intrat cu bocancii în viețile noastre, din nou, dar jur că nu mă supăr absolut deloc.
Primăvară, de când te aștept!
Finally nu ne mai îmbrăcăm ca niște cepe (cu muulte straturi), ne putem mișca ceva mai ușor și cel mai important dintre toate, putem să stăm afară muuuult mai mult!!!
Al nostru pitic e disperat după ieşitul afară. Cred că dacă i-am sugera să și dormim în curte, neam n-ar spune nu. Bănuiesc că și ai voștri pui sunt la fel, așa că ce putem face altceva decât să ne bucurăm că soarele e sus pe cer și mercurul din termometre e mult mai prietenos.
Eh, vedeți voi, dar și cu primăvara asta avem ceva de furcă. Nu e așa simplu cum pare. Există niște reguli care trebuie respectate, astfel încât să nu sunăm de multe ori pediatrul pe motiv că cel mic a răcit… Hai, că nu sunt multe de băgat la cap, dar e bine să ni le mai repetăm din când în când.
1. Vitamina C
E super importantă toamna, iarna, dar mai ales primăvara. Cum s-a încălzit destul de brusc, viruşii circulă ca nebunii pe autostradă, așa că ar cam trebui să ne ferim de ei. O porție zilnică de vitamina C ajută sistemul imunitar să facă faţă „intruşilor”.
2. Miere cu cătină
Și asta e o suluţie la fel de bună. Sănătos, natural, bun de te lingi pe degete. O linguriţă în fiecare dimineață face minuni. Îi ajută pe cei mici să crească frumos și sănătos, fără griji.
3. Fructe și legume muuuuulte
Știu, știu, legumele nu sunt primele pe lista lor de preferințe, dar cumva trebuie convinşi că sunt aur curat pentru organism. Astea fac cam 80% din treabă. O idee ar fi să le consumăm noi constant și ei vor urma exemplul noștru.
4. Haine potrivite
Hai, gata! Putem renunța la costumul de zăpadă, la cizmele acelea îmblănite că li s-a dus vremea. Am văzut ieri în parc un copil care părea că se pregătește pentru o expediţie pe Everest. Nu vreau să mă gândesc cât de transpirat era… Ok! Suntem precauți, dar să nu exagerăm. Un copil trebuie îmbrăcat întotdeauna puțin, dar puțin mai gros ca un adult.
5. Atenție la semnele celui mic!
Dacă îi este frig, cel mic îți arată. Are năsucul roșu, îi curge, are mânuțele sau picioarele reci și se agită destul de mult. Nu strică să ai la tine ceva în plus de îmbrăcat, mai ales că vremea, primăvara, e destul de schimbătoare.
Ce duci cu tine în parc? Simplu! Într-un rucsac încap toate.
Timpul petrecut în aer liber crește considerabil, așa că și bagajul trebuie să fie făcut corect, nu?
1. Şerveţele umede – 100% va trebui sa îl ștergi pe mâini…
2. Gel antibacterian – va pune mâna pe toate pietrele, bordurile, în groapa de nisip, pe pământ, peste tot! A așteptat o iarnă să mai descopere lucruri noi, că doar erau acoperite de zăpadă și başca… erau cam reci la atingere. Neatractive deloc. Lasă, că recuperează acum.
3. Apă! – asta e super mega importantă. Cei mici simt nevoia de a bea lichide mult mai mult decât noi și la cât se agită, ia cu tine mai multă…
4. Haine de schimb – ar trebui să iei și de astea… Nu știi cum transpiră, ce baltă întâlnește pe drum… și de ce să strici distracția pentru că nu ai la tine ceva de schimb și să trebuiască să pleci acasă? Mai bine ești puțin prevăzător.
5. Biscuiţi, grisine, covrigi și fructe – îl va răzbi și pe el foamea la un moment dat și până ajungeți la festinul de acasă cu mâncăruri aburinde cu miros îmbietor, o mai înşelaţi puțin cu ceva de ronţăit. Oricum, dacă sunt în perioada de „apărut dinţi”, n-o să vă refuze orice ar fi. (Curățați-le mâinile înainte să le dați ceva să mănânce).
Ce nu încape într-un rucsac dar e recomandat să iei cu tine!
Aici vorbesc din experiența proprie și personală. 🙂
Știi cum e în parc… Fiecare copil vine cu câte-o jucărie. Jucăriile sunt mult mai interesante pentru cei mici mai ales când nu sunt ale lor. Tocmai de asta e bine să fii pregătit. Cu ce plec eu de acasă? Cu un portbagaj aproape plin:
1. Jucării pentru nisip
Toți copiii se bat pe groapa de nisip și decât să se supere că nu are lopăţică, găletuşă, greblă sau forme, mai bine le luĂm cu noi chiar dacă se joacă acolo fix 10 minute.
2. Motocicleta fără pedale
Păi cum s-o lași acasă când copiii din parc au triciclete, biciclete, atv-uri și te miri ce mai au ei pe acolo? N-o lași. O iei cu tine. Și e grea, dar o iei. O plimbi în mână prin tot parcul că se urcă pe ea fix alte 10 minute. Oboseşte și vrea în brațe. Și uite așa arăți ca un pom de Crăciun. Eu așa arăt…
3. O minge
N-are sens să vă spun unde o mai pun și pe asta sau cât se joacă cu ea… N-are sens. Dar o luăm!
4.Role
La nivelul ăsta, încă nu am ajuns dar am prieteni care le cară de fiecare dată după ei.
5.Trotineta
Pe lângă motocicletă e un vis. De obicei una rămâne în portbagaj, dar, până ne hotărâm pe care o luăm, durează ceva.
6. Cască, genunchiere, cotiere.
7. Cretă
Ce poate fi mai distractiv decât nişte desene pe asflat?
Să aveți o primăvară frumoasă, plină de distracție, fără viruşi!