Vrei să vii la mine în vizită cu copilul? Bagajul la control!

 

surssa foto: http://openwalls.com/
surssa foto: http://openwalls.com/

Am avut parte de un weekend petrecăreţ alături de prieteni la noi acasă şi ne-am distrat  în jurul grătarului, înconjuraţi de maşinuţe, trenuleţe, trambuline şi multe alte jucării. Minunat! Cei mici s-au simţit super bine, noi la fel. La un moment dat o abordează pe nevastă-mea o prietenă care a venit la party cu fiul ei de 3 ani.

-Scuză-mă, dar am nevoie de ajutorul tău.

-Ce s-a întâmplat? O întreabă nevastă-mea.

-Aş avea nevoie de un prosop pentru ăsta mic.

Îi dă a mea prosop, o întreabă dacă mai are nevoie şi de altceva, femeia spune că nu şi toate bune şi frumoase. Nu trec trei minute şi vine spăşită şi o întreabă dacă nu cumva are o pereche de pantaloni scurţi mai mari pentru că ea nu a adus haine de schimb. Caută soaţa printre haine şi găseşte o pereche de bermude puse de-o parte pentru viitor, al nostru având abia un an.

-Mulţumesc mult! Dar nu ai cumva şi o pereche de şosete? I s-au cam murdărit cele pe care le avea în picioare…

Găsim şi o pereche de şosete cât de cât bune.

-Poţi să îmi dai şi puţină cremă? Că s-a cam iritat…

Îi dă şi cremă şi gata. Copilul era ca nou. După vreo oră, aşa… altă prietenă o trage de-o parte şi o roagă să îi dea un tricou pentru fiul ei de un an pentru că a transpirat şi nu avea altul de schimb. Cum sunt pe aceeași mărime, treaba s-a rezolvat imediat. Aceeași prietenă ne cere la un moment dat scutece pentru că şi-a pus în bagaj doar unul de schimb şi na… s-a dus de mult la coş, apoi ne cere puţină betadină pentru că cel mic s-a julit.

-Ai şi cremă de arnică?

-Am, spune nevastă-mea.

-Perfect. E bine să nu lipsească.

O vedeam pe nevastă-mea că tot fuge în casă şi mai apare cu câte ceva. De la haine, creme, betadină şi scutece, a adus în curte de toate. Totul a culminat când una dintre mămicile prezente a venit la soaţa mea şi a întrebat-o ce are de mâncare de regim.

-Păi ce fel de regim? O întreabă.

-Păi, ştii?… Fiică-mea a avut o problemă şi acum o ţin la regim câteva zile şi nu i-am adus nimic de mâncare. Ai tu ceva de regim?

A mea a rămas puţin încurcată, a zis că nu avem aşa ceva pentru că al nostru flăcău e bine sănătos, dar ospitalieră cum e s-a oferit să-i pregătească micuţei ceva.

-Perfect! Ce bine! M-ai salvat! A zis prietena noastră senină şi s-a întors la paharul ei şi la bârfele cu lumea.

Am văzut-o pe nevastă-mea puţin îngândurată când se îndrepta spre bucătărie şi ştiam că vom avea parte de o discuţie când vom rămâne singuri. Aşa a şi fost. După ce a plecat toată lumea şi l-am culcat pe cel mic, o văd cu un carneţel în braţe scriind ceva foarte concentrată.

-Ce faci acolo?

-O listă.

-Ce listă?

-O listă cu ce nu am voie să uit acasă atunci când plecăm în deplasare.

-Aha. Şi ce ai scris pe listă?

De la scutece, creme şi pătrăţelul mult iubit, nu a omis nimic. Are şi explicaţii:

 1. Scutece de schimb – sigur ai nevoie de ele dacă piciul le foloseşte încă. Poţi să pleci şi pentru o oră. Scutecele nu trebuie să îţi lipsească.
 2. Cremă pentru iritaţii – cei mici riscă să se irite foarte uşor, aşa că e şi crema în topul listei.
 3. Şerveţele umede – e clar că ai nevoie şi de ele când nu ai apă prin zonă.
 4. Prosop – e musai să îl ai mai ales daca ai apă acolo unde mergi şi trebuie să schimbi scutecul.
 5. Haine de schimb – vreo 3 ţinute. Nu ştii cum transpiră, se murdăreşte, se udă, se orice…
 6. Betadină – mai ales dacă e un plimbăreţ la început de drum, accidentele sunt cumva inevitabile.
 7. Cremă de arnică – pe o vânătaie sau o julitură face minuni mai ales dacă e aplicată imediat după “impact”.
 8. Comprese sterile – în caz de orice fel de incident sau accident sunt cele mai sigure pentru curăţarea unei răni.
 9. Mâncare – dacă ai copilul la regim, nu te baza că atunci când mergi undeva, gazdele au ceea ce tu ai nevoie.

– dacă copilul tău mănâncă ceva anume la una dintre mese, pune-i într-o caserolă. Nu va zice nimeni că eşti pretenţios, ci grijuliu.

 1. Sticla cu apă – e bine ca cei mici să aibă sticla lor din care beau doar ei.
 2. Farfuria lui – nu va spune nimeni că ţi-e frică de microbi sau boli dacă atunci când îi dai piciului de mâncare scoţi vesela lui. Din contră. E normal ca cei mici să mănânce din farfuriile lor, cu tacâmurile lor.
 3. Pătrăţelul – sau oricare altă jucărie preferată. Nu ştii când îl apucă somnul sau are nevoie de un moment în care să ţină în braţe ce are el mai de preţ.

Acestea fiind spuse, lista nu e lungă şi conţine lucruri esenţiale. E ca şi kitul de ambreiaj. Nu merg piesele dacă nu sunt toate. În traducere liberă: nu uita acasă nimic din ce e mai sus că atunci vei avea nevoie.

Nu te costă nimic să le pui în bagaj, ba chiar te scapă de o grijă în plus şi îţi oferă şi un anumit confort psihic. Te relaxezi şi tu ca omul şi respiri mai liniştit când ştii că orice ar avea nevoie cel mic tu poţi să rezolvi problema cu o simplă întindere de mână spre geanta lui.